Цей смачнючий пиріг можна подавати відразу до столу, а можна заморозити, щоб приберегти страву на потім, коли часу, щоб куховарити, буде зовсім мало, - пише ВВС Україна.
Для соусу розтопіть вершкове масло, додайте борошно та потримайте суміш на слабкому вогні 3 хвилини.
Додайте курячий бульйон та тримайте на вогні, постійно помішуючи, доки не закипить. Тоді влийте вершки та продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин.
Інгредієнти:
- Масло - 2 ст. ложки
- Борошно - 1 ст. ложка столового борошна
- Курячий бульйон - 200 мл
- Жирні вершки - 3 ст. ложки
- Болгарський перець (зелений) - 1 шт.
- Гриби - 10 шт.
- Відварна курятина філе - 400 г
- Листкове тісто - 225 г
- Яйце
Як готувати:
1. Окремо обсмажте на вершковому маслі нарізану курятину, перець та гриби. Після цього додайте до суміші вершковий соус.
2. Розкачайте тісто до млинця товщиною 1 см на поверхні, притрушеній борошном.
3. Розділіть тісто на дві частини. Одним шматком вистеліть дно форми для випікання, змащеної маслом. Викладіть туди начинку. А зверху застеліть другим шматком тіста.
4. Обріжте та защепіть краї тіста.
5. Збийте яйце та змажте ним поверхню пирога. Випікайте пиріг в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 25-35 хвилин.
6. Трохи остудіть пиріг та подавайте на стіл.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт французьких тостів із ванільним соусом. Прочитати про це можна ТУТ.