Що приготувати з кабачків, окрім кабачкових оладок або запеченого кабачка із начинкою? Пропонуємо зробити божественну кабачкову ікру.
За рецептом Євгена Клопотенка для приготування кабачкової ікри овочі не тушкують на пательні, як часто роблять, а обов’язково запікають у духовці. Так смак кабачка та інших овочів розкривається максимально, а ікра вийде неймовірно смачною.
КАБАЧКОВА ІКРА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Складові:
- цибуля - 1 шт
- морква - 1-2 шт
- кабачок - 2 шт
- часник - 3 зубчика
- коріандр мелений - 1/4 ч.л.
- соняшникова олія - 2 ст. л.
- лимон - 1/2 (сік половини лимона)
- сіль та перець за смаком.
1. Підготуйте овочі. Очистіть 1 цибулину, 1-2 моркви в залежності від розміру і 3 зубчики часнику. Кабачок можна не очищати, якщо він молодий, а просто добре помити. Викладіть овочі на фольгу. Скропіть 2 ст. л. соняшникової олії і злегка посипте сіллю.