Рецепт смачної кабачкової ікри буковинським господиням - готуємо легко (ФОТО)

фото Євгена Клопотенко

Що приготувати з кабачків, окрім кабачкових оладок або запеченого кабачка із начинкою? Пропонуємо зробити божественну кабачкову ікру.

За рецептом Євгена Клопотенка для приготування кабачкової ікри овочі не тушкують на пательні, як часто роблять, а обов’язково запікають у духовці. Так смак кабачка та інших овочів розкривається максимально, а ікра вийде неймовірно смачною. 

КАБАЧКОВА ІКРА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Складові:

  • цибуля - 1 шт
  • морква - 1-2 шт
  • кабачок - 2 шт
  • часник - 3 зубчика
  • коріандр мелений - 1/4 ч.л.
  • соняшникова олія - 2 ст. л.
  • лимон - 1/2 (сік половини лимона)
  • сіль та перець за смаком.

1. Підготуйте овочі. Очистіть 1 цибулину, 1-2 моркви в залежності від розміру і 3 зубчики часнику. Кабачок можна не очищати, якщо він молодий, а просто добре помити. Викладіть овочі на фольгу. Скропіть 2 ст. л. соняшникової олії і злегка посипте сіллю.

2. Акуратно оберніть всі овочі фольгою. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте овочі в духовку приблизно на 30 хвилин.

3. Готові овочі наріжте довільного розміру шматочками. Потім перекладіть їх в чашу блендера.

4. Додайте ¼ ч. л. меленого коріандру до овочів і зробіть з них пюре.

5. Додайте за смаком перець, сіль і сік половини лимона. Охолодіть в холодильнику протягом години і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати кіш лорен із броколі та сиром - легкий рецепт.

Якщо ви стали свідком надзвичайної події – пишіть про це нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах – FacebookInstagram та Telegram.