Співробітники Медичної школи Бостонського університету дійшли висновку, що достатній рівень вітаміну D знижує ризик зараження і смерті від коронавірусу,пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше: Коронавірус на Буковині: в яких районах виявленно найбільше хворих
У людей, які заразилися COVID-19, але не страждали дефіцитом вітаміну D, ризик розвитку ускладнень був нижчим більш ніж на 50%.
Як повідомляється в журналі PLOS ONE, такий висновок вони зробили, провівши аналіз крові понад 200 пацієнтів з коронавірусом. Серед них виявилися люди з дефіцитом згаданого вітаміну. У людей же, які заразилися COVID-19, але не страждали дефіцитом вітаміну D, ризик розвитку серйозних ускладнень або летального результату був нижче більш ніж на 50%.
Читайте також:Українці живуть так, наче коронавірусу не існує. Чому COVID-19 – це все ще страшно
COVID-19: за минулу добу до лікарень Буковини госпіталізували 60 осіб