Як відновити шлунок після переїдання та що приготувати: поради буковинцям

Щороку на новорічні свята українці накривають стіл з великою кількістю м'ясної та жирної їжі, різноманітними салатами та смачними закусками, чудовий смак яких часто змушує нас переїдати. Як вийти з цього стану та що приготувати для полегшення шлунку пише 0372.ua.

Суп – це найкращий продукт при відчутті тяжкості. Рекомендуємо приготувати овочевий суп, використовуючи лише легкі інгредієнти. Клітковина з овочів допоможе запустити травлення

Якщо ви не любите овочеві супи, зробіть суп-пюре з додаванням вершків. Вам обов'язково сподобається.

Ще один варіант боротьби з важкістю в шлунку – грілка. Покладіть теплу грілку на живіт і полежіть 20-30 хвилин. Приємне тепло розслабить гладку мускулатуру і допоможе відновити процес травлення.

Після того, як ви відчуваєте, що переїли, пийте протягом всього дня кефір. Бажано, щоб його жирність була не більшою 1%. Корисні бактерії, що містяться в кефірі, допоможуть вам налагодити всі процеси в шлунково-кишковому тракті.

Ще один секрет того, як прибрати відчуття важкості після переїдання – це прополіс. Розбавте 4 краплі настоянки прополісу в склянці води і пийте перед прийомами їжі. Уже до кінця дня ви відчуєте, що вам легшає.

Проте якщо ваша важкість з шлунку не зникне протягом двох днів, жодні з порад вам більше не допоможуть. Тому краще в такому випадку звернутися до лікаря.

Читайте також: Як боротися з похміллям 1 січня: корисна інформація буковинцям

Не найдешевша: у скільки обійшлася чернівчанам новорічна ялинка