• Головна
  • Як боротися з похміллям 1 січня: корисна інформація буковинцям
Поради
08:49, 31 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Як боротися з похміллям 1 січня: корисна інформація буковинцям

Поради
Як боротися з похміллям 1 січня: корисна інформація буковинцям

Новий рік 2021 року переважна більшість українців збирається провести вдома з родиною. Проте хтось збираєтться відзначати його з друзями, а хтось навіть вирушає в подорож. Але де б хто не був, майже стовісотково на святковому столі планується шампанське і ще багато інших напоїв, і на ранок у багатьох – похмілля. Як з ним боротися пише 0372.ua з посиланням на ВВС.

Похмілля супроводжує новорічні свята так само, як салат олів’є чи шампанське, або фільм “Сам удома”.

Найчастіше 1 січня прокидаєшся з головним болем та нудотою.

Існує безліч рецептів, як позбутися похмілля. Колись екс-міністр охорони здоров’я радив пити зранку багато чорного чаю з лимоном. Відомим народним засобом вважають розсіл з-під солоних помідорів чи огірків. Допомогти також може кефір, ряжанка або гарячий суп. Головна порада, яку ви почуєте від лікаря – менше пити і не змішувати різні алкогольні напої.

“Не більше бокалу шампанського, а бокал – це сто мілілітрів, тому що бокал флюте, куди наливають шампанське має місткість 150 грамів, а наливають у нього дві третини, тобто сто грамів. Так от таким бокалом зустрічайте Новий рік. А потім раджу – і я сама так роблю – переходьте на тихі вина. Але знову ж таки – не більше двохсот грамів за новорічну ніч. Краще обрати якийсь один напій, щоб не було змішування. Якщо п’єте різне, то пийте за принципом крещендо – по наростаючій, від більш слабкого до більш міцного”, - говорить колишня директорка асоціації виноробів та сомельє України Наталя Благополучна.

Приклад Наталі Благополучної – нетиповий. Згідно з соцопитуваннями, українці досі у новорічну ніч надають перевагу шампанському та горілці. Вино поступається популярністю.

Експерти вважають, що на це впливають декілька факторів. Одна з проблем полягає в тому, що на українському ринку – великий відсоток фальсифікату вина або “винного напою”, як це називають знавці. Впливає також на вибір ціна: хороша горілка коштує значно дешевше за хороше вино. Але, на думку психолога Дмитра Чамари, справа також у звичках.

“Тут багато складнощів, тому що у культурі споживання українців якраз мало закладено зв’язку з вином, тому що у нас більш жирні страви, і люди звикли вживати більш міцні напої. Думаю, що мине не один десяток років, щоб змінилася культура споживання вина”, - вважає він.

Справді, достатньо уявити, що традиційно стоїть в Україні на новорічних столах, іодразу розумієш, що шанувальники вина цього вином не запивали б.

Читайте також: Якою буде погода в Україні та в Чернівцях на Новий рік

Чернівецька лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко про вакцину від COVID-19

#похмілля #1 січня #як боротися з похміллям
Оголошення
live comments feed...