Всі пам'ятають пишні і вологі омлети, які давали в дитячому садку? Ось, завдяки цьому рецепту, ви приготуєте таку ж смачну і соковиту страву, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Найніжніший сметанний пиріг до чаю - стане окрасою кожного столу
Відмінною особливістю такого омлету є додавання великої кількості молока і тривале приготування в духовці, замість сковороди, передає Ukr.Media. Необхідно використовувати невелику за площею форму, щоб омлет вийшов високий. А найголовніший секрет такого повітряного і смачного омлету полягає в тому, що ви повинні взяти продукти в рівній кількості.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця — 10 шт.
- молоко — 500 мл.
- сіль, перець, спеції — на свій смак
- масло вершкове — для змазування форми
Процес приготування:
1. Яйця немає потреби довго збивати, просто змішуємо з молоком за допомогою вінчика, солимо і збиваємо просто до однорідності.
2. Беремо форму для запікання, змащуємо її шматочком вершкового масла або рослинною олією, виливаємо масу і ставимо в розігріту духовку до 180 — 200 градусів.
3. Запікаємо до готовності — омлет повинен добре піднятися, стати рум'яним.
4. Виймаємо з духовки, даємо трохи схолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.
5. Можна подавати омлет зі сметаною, різними соусами. Смачним виходить поєднання зі смаженими грибочками, салатами, консервованими стравами і т. д.
Смачного!
Читайте також: Смачнюща сирна запіканка - рецепт, родом з дитинства
Банановий кекс до чаю: проста випічка з божественним ароматом