Омлет з дитинства: рецепт смачного і легкого сніданку

Омлет як у дитинстві / фото з відкритих джерел

Всі пам'ятають пишні і вологі омлети, які давали в дитячому садку? Ось, завдяки цьому рецепту, ви приготуєте таку ж смачну і соковиту страву, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Найніжніший сметанний пиріг до чаю - стане окрасою кожного столу

Відмінною особливістю такого омлету є додавання великої кількості молока і тривале приготування в духовці, замість сковороди, передає Ukr.Media. Необхідно використовувати невелику за площею форму, щоб омлет вийшов високий. А найголовніший секрет такого повітряного і смачного омлету полягає в тому, що ви повинні взяти продукти в рівній кількості.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця — 10 шт.
  • молоко — 500 мл.
  • сіль, перець, спеції — на свій смак
  • масло вершкове — для змазування форми

Процес приготування:

1. Яйця немає потреби довго збивати, просто змішуємо з молоком за допомогою вінчика, солимо і збиваємо просто до однорідності.

2. Беремо форму для запікання, змащуємо її шматочком вершкового масла або рослинною олією, виливаємо масу і ставимо в розігріту духовку до 180 — 200 градусів.

3. Запікаємо до готовності — омлет повинен добре піднятися, стати рум'яним.

4. Виймаємо з духовки, даємо трохи схолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.

5. Можна подавати омлет зі сметаною, різними соусами. Смачним виходить поєднання зі смаженими грибочками, салатами, консервованими стравами і т. д.

Смачного!

Читайте такожСмачнюща сирна запіканка - рецепт, родом з дитинства

Банановий кекс до чаю: проста випічка з божественним ароматом