Десерти з пісочного тіста завжди виходять оригінальними. Готувати тертий пиріг досить просто, пісочне тісто еластичне і не завдасть зайвого клопоту господині, пише 0372.ua.
Вишнева, злегка кисленька, начинка додасть випічці особливого смаку. Завдяки їй пиріг виходить не нудотно солодкий і відмінно підійде для сімейного чаювання, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Отримуйте головні новини дня -Telegram або Viber
- 350 грамів пшеничного борошна
- 120 мілілітрів води
- 100 мілілітрів рослинної олії
- 100 грамів цукру
- 2 чайні ложки розпушувача
- 10 грамів ванільного цукру
Для начинки:
- 500 грамів вишні без кісточки
- 50 грамів крохмалю
- 70 грамів цукру
Починаємо приготування:
1. У миску вливаємо воду, додаємо цукор, рослинна олія і ванільний цукор. Все перемішуємо ложкою, потім додаємо пшеничне борошно і розпушувач. Все знову перемішуємо і замішуємо м'яке тісто. Відрізаємо 13 частина тіста, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку.
2. Частину, що залишилася тесту кладемо в форму, розподіляємо і формуємо дно і бортики.
3. Вишню кладемо в чашку, додаємо цукор і крохмаль. Отриману начинку викладаємо на тісто і розподіляємо. Одержаний шматочок тіста натираємо на тертці зверху на начинку. Якщо він не встиг застигнути, то просто відриваємо від нього шматочки і розкладаємо зверху.
4. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного!
Читайте також: У міськраді схвалили концепцію "Smart City Чернівці 2025"