Як варити варення з полуниці: корисні поради

У червні завжди достигає найсмачніша і найароматніша полуниця. З неї можна приготувати практично все: від італійської панна котти до звичного бабусиного варення, пише 0372.ua.

Рецептів полуничного варення не злічити. Це і класичний варіант з цілими ягодами, густі джеми, прозорі конфітюри з додаванням желатину і всім відоме варення-п'ятихвилинка.

Рецепт смачного варення з полуниці:

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.

Складові:

  • 1.5 кг полуниці
  • 1 кг цукру
  1. Полуницю помити, видалити плодоніжки і перебрати, залишивши тільки цілі невеликі ягоди. Потім помістити їх в каструлю, пересипавши цукром, накрити кришкою і залишити на 3 години.
  2. Варення слід варити в три етапи: на маленькому вогні довести до кипіння і варити по 5 хвилин, знімаючи піну.
  3. У проміжках між варінням накрити каструлю кришкою і дати варенню настоятися протягом шести годин.
  4. Готове варення гарячим фасувати в стерилізовані банки, закрити прокип'яченими кришками і дати охолонути при кімнатній температурі.
  5. Полуничне варення з цілими прозорими ягодами можна подати до столу як запашний десерт.

Читайте також: Пара, яка скувала себе ланцюгом, заявила про припинення стосунків та зняла кайдани

У Чернівцях заснували Літературну премію імені Василя Кожелянка