Рецепти
08:14, 18 червня 2021 р.
Надійне джерело
Як варити варення з полуниці: корисні поради
Рецепти
У червні завжди достигає найсмачніша і найароматніша полуниця. З неї можна приготувати практично все: від італійської панна котти до звичного бабусиного варення, пише 0372.ua.
Рецептів полуничного варення не злічити. Це і класичний варіант з цілими ягодами, густі джеми, прозорі конфітюри з додаванням желатину і всім відоме варення-п'ятихвилинка.
Рецепт смачного варення з полуниці:
Час приготування:
- більше 3-х годин
Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.
Складові:
- 1.5 кг полуниці
- 1 кг цукру
- Полуницю помити, видалити плодоніжки і перебрати, залишивши тільки цілі невеликі ягоди. Потім помістити їх в каструлю, пересипавши цукром, накрити кришкою і залишити на 3 години.
- Варення слід варити в три етапи: на маленькому вогні довести до кипіння і варити по 5 хвилин, знімаючи піну.
- У проміжках між варінням накрити каструлю кришкою і дати варенню настоятися протягом шести годин.
- Готове варення гарячим фасувати в стерилізовані банки, закрити прокип'яченими кришками і дати охолонути при кімнатній температурі.
- Полуничне варення з цілими прозорими ягодами можна подати до столу як запашний десерт.
Читайте також: Пара, яка скувала себе ланцюгом, заявила про припинення стосунків та зняла кайдани
У Чернівцях заснували Літературну премію імені Василя Кожелянка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:32
11:04
15:20
Вчора
11:04
Вчора
Спецтема
Оголошення
09:16, 27 листопада
09:04, 27 листопада
11:38, 25 листопада
29
09:32, 29 листопада
7
live comments feed...
Коментарі