Ожина є цінною літньою ягодою. Вона може бути ідеальним інгредієнтом для різних пирогів, джемів, коктейлів і соусів. Її приємний смак зробить незабутнім будь-яке десерт на вашому столі. Водночас ця ягода багата на вітаміни та мікроелементи, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше: Диня-чарівниця: яка користь та кому не варто їсти цей фрукт
Ягоди ожини їдять у свіжому вигляді і заморожують. Ожина на зиму — прекрасна вітамінна заготовка, яка відмінно зберігається в морозилці. З ожиною роблять компоти, коктейлі, варення, салати, соуси, печуть пироги. Також ягодами ожини прикрашають торти і морозиво.
Корисні властивості ожини
Ожина допомагає підвищити імунітет і зміцнити нервову систему. Ягода багата на антиоксиданти, які захищають організм від ракових захворювань. Ожина має протизапальну, очисну й жарознижуючу дію.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
У плодах ожини міститься велика кількість: магнію, калію, кальцію, міді, марганцю. Ожина також позитивно впливає на роботу кишечника, покращуючи його перистальтику. У чому ще користь ожини? Регулярне вживання ожини позитивно впливає і на роботу головного мозку.