Ідеальна ягода: чим корисна ожина і чому її варто їсти діабетикам (ФОТО)

фото з відкритих джерел

Ожина є цінною літньою ягодою. Вона може бути ідеальним інгредієнтом для різних пирогів, джемів, коктейлів і соусів. Її приємний смак зробить незабутнім будь-яке десерт на вашому столі. Водночас ця ягода багата на вітаміни та мікроелементи, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: Диня-чарівниця: яка користь та кому не варто їсти цей фрукт

Ягоди ожини їдять у свіжому вигляді і заморожують. Ожина на зиму — прекрасна вітамінна заготовка, яка відмінно зберігається в морозилці. З ожиною роблять компоти, коктейлі, варення, салати, соуси, печуть пироги. Також ягодами ожини прикрашають торти і морозиво.

Корисні властивості ожини

Ожина допомагає підвищити імунітет і зміцнити нервову систему. Ягода багата на антиоксиданти, які захищають організм від ракових захворювань. Ожина має протизапальну, очисну й жарознижуючу дію.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

У плодах ожини міститься велика кількість: магнію, калію, кальцію, міді, марганцю. Ожина також позитивно впливає на роботу кишечника, покращуючи його перистальтику. У чому ще користь ожини? Регулярне вживання ожини позитивно впливає і на роботу головного мозку.

Ягоди також показані діабетикам — в плодах міститься мало вуглеводів.

Важливо знати і те, що в ягодах ожини набагато більше органічних кислот, Р-активних речовин і мікроелементів, ніж у малині.

При цьому ягоди ожини більш щільні, вони не пошкоджуються при зборі і довго зберігаються в холодильнику.

Читайте такожЯка користь малини для майбутньої мами і чи є протипоказання