Як варити кукурудзу правильно: поради

Варена кукурудза – це одна з найулюбленіших літніх страв, яка смакує як дорослим, так і дітям. Як правильно варити кукурудзу щоб зберегти всі корисні властивості пише 0372.ua з посиланням на 24 канал.

Рецепт приготування кукурудзи дуже важливий, адже саме від приготування залежить смак та якість страви. І не дивлячись на простоту технології приготування, багато деталей можуть вплинути на кінцевий результат.

Пропонуємо вам дізнатись декілька основних правил і порад, як краще та правильніше варити кукурудзу, щоб зберегти максимум корисних властивостей та смаку.

Як правильно варити кукурудзу

Підготовка кукурудзи до варіння полягає в тому, що попередньо її потрібно обов'язково промити під чистою проточною водою та видалити всі брудні листки. Повністю від листя очищати не обов'язково. Головне – видаліть перед варінням зіпсоване листя.

Перед варінням бажано замочити кукурудзу на годину в холодній воді, а варити слід качани кукурудзи приблизно однакових розмірів. Це необхідно для того, щоб кукурудза зварилася вся рівномірно. Якщо качани занадто великі, розріжте їх навпіл.

Як варити стару кукурудзу

Навіть перезріла і "стара" кукурудза після відварювання буде м'якою і соковитою, якщо її правильно зварити. Для цього необхідно спочатку очистити качани від волокон і листя, потім розрізати їх навпіл і після цього залити сумішшю звичайної питної холодної води з молоком у співвідношенні 1:1.

У такій молочній суміші кукурудза повинна в цілому пролежати 4 години, після чого її можна відварити класичним способом.

Скільки хвилин варити кукурудзу

Кількість часу приготування кукурудзи залежить безпосередньо від ступеня її зрілості. Наприклад, молода кукурудза буде готова через 20-30 хвилин варіння, а дозрілу кукурудзу слід варити 30-40 хвилин. Час приготування добре дозрілих качанів становить 2-3 години.

Найголовніше – це не переварити кукурудзу, щоб зерна не почали тверднути. До речі, молода кукурудза смачна навіть без солі, вона ніжна і м'яка, і на відварювання цілком вистачає всього тридцяти хвилин.

Ідеально відварювати качани кукурудзи в чавунній каструлі, у якій досить товсті стінки, при цьому кришка каструлі повинна бути закрита. Також добре вариться кукурузка в глиняній каструльці. Також можна варити кукурудзу в пароварці і навіть мікрохвильовій печі. Дехто примудряється запекти її в духовці.

Як правильно приготувати кукурудзу: покроково
  • 1. Кукурудзу слід опустити в киплячу воду.
  • 2. Перед варінням і під час приготування воду солити не потрібно, тому що зерна будуть жорсткими.
  • 3. Солять кукурудзу зазвичай за 5 хвилин до готовності або перед тим, як подати на стіл.
  • 4. У воду для варіння можна додати трохи цукру і вершкового масла – вони додадуть страві ніжний смак.
  • 5. На великому вогні варити кукурудзу не можна. Відразу після закипання зменшіть вогонь.
  • 6. Під час охолодження кукурудза трохи твердне, тому бажано їсти її майже відразу після варіння, поки вона ще є теплою.

Читайте також: Український каратист виборов бронзову медаль на Олімпійських іграх

Ураган накрив Кам'янець-Подільський: пошкоджено одну з башт фортеці (ФОТО/ВІДЕО)