Від апетитної, повітряної булочки відмовитися вкрай складно. Вона підійде для сімейного чаювання, а також виручить господиню, яка чекає гостей. Крім цього, такі булочки можна взяти з собою на роботу, в школу для легкого перекусу, пише 0372.ua.
Інгредієнти: 500 г борошна; 1,5 ч. л. сухих дріжджів; 2-3 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. солі; 10 г ванільного цукру; 250 мл кислого молока (кефіру); 50 г вершкового масла; 2 яйця; 500 г готової макової начинки.
Для глазурі: 0,5 склянки цукрової пудри; 2-3 ч. л. окропу.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Приготування:
яйце збити з цукром, сіллю, ванільним цукром і розтопленим вершковим маслом. Додати кисле молоко (або кефір) кімнатної температури. Борошно змішати з дріжджами і невеликими порціями додавати в тісто, щоразу ретельно вимішуючи, спочатку вінчиком або виделкою, потім руками. Замісити гладке пружне тісто, накрити миску рушником і прибрати в тепле місце для підходу на годину. Потім тісто обім'яти і прибрати ще на 30 хвилин. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі. Приготувати макову начинку.