Сирники – це досить популярна страва, яку ще готували наші мами та бабусі. Рецептів приготування цього десерту досить багато. Проте навіть за класичним рецептом не в кожної господині виходять відмінні сирники. Сайт 0372.ua рекомендує приготувати сирники на сніданок.
Нагадуємо: В Чернівцях проведуть фестиваль меду та трав'яного чаю
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Інгрідієнти:
· Сир 400 г
· Яйця 1 шт
· Пшеничне борошно 1 ст. л.
· Цукор 2 ст. л.
· Ванільний цукор 10 г
· Дрібка солі
· Олія для смаження
1 На першому етапі приготування нам знадобиться сир, який має жирність 5%. До нього додаємо одне яйце і перетираємо ці інгредієнти блендером.
2 В отриману масу додаємо просіяне пшеничне борошно. Кількість цього інгредієнту залежить від жирності сиру та розміру яйця. Має вийти густе тісто.
3 Наприкінці до тіста додаємо ванільний та звичайний цукор. Кількість цих інгредієнтів залежить виключно від ваших смаків. Ми використовуємо дві столові ложки з гіркою звичайного і 10 грамів ванільного цукру.
4 Тепер зволожуємо руки водою і формуємо з сирного тіста однакові маленькі кульки, вагою приблизно 50 грамів.
5 Далі кожну кульку посипаємо борошном і за допомогою ножа округлюємо сирник, злегка придавлюємо плоскою частиною леза.
6 Розігріваємо сковорідку із соняшниковою олією. Розтоплюємо трішки вершкового масла і відправляємо сюди наші сирники.
7 Щоб сирники повністю приготувалися всередині, їх потрібно готувати під кришкою. Смажимо сирники з обох боків до красивого золотавого кольору.
8 Викладаємо сирники на тарілку, прикрашаємо їх цукровою пудрою та фруктами. Смачного!
Читайте також: Домашня гранола з медом на сніданок