Модну в наш час гранола, яку вважають за краще на сніданок і здоровий перекус ті, хто стежить за своїм харчуванням, придумав священик. 0372.ua ділиться рецептом хрусткої граноли з медом.
Пропагандист дієтичного харчування - американець Сильвестр Грем запропонував готувати хрусткі снеки з цільнозерновий борошна. Першу гранола випустили ще в 1876 році, проте любителів смачно поїсти новий продукт не вразив і на 100 років про нього забули.
Інгредієнти: 400 г вівсяних пластівців
100 г горіхів (кешью, мигдаль, волоський)
100 г сухофруктів (журавлина, родзинки)
100 мл яблучного соку
50 г кокосової стружки
30 г ягід годжі (за бажанням)
2-3 ст.л меду
2-3 ст.л рафінованої олії
1 ч.л ванільного цукру 1 ч.л кориці
Покроковий рецепт
У сотейнику змішуємо яблучний сік, масло, мед і корицю. Підігріваємо на повільному вогні, але не доводимо до кипіння. Суміш стане рідшою, а мед повністю розчиниться. Додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
Виливаємо рідину до вівсяним пластівців і перемішуємо, щоб вівсянка добре просочилася. Змішуємо з улюбленими горіхами. За бажанням їх можна крупно порубати ножем. Перемішуємо і викладаємо на деко.
Запікаємо гранола в духовці 30-40 хвилин при температурі 175 ° C. Кожні 5-10 хвилин перемішуємо, щоб пластівці і горіхи зарум'янилися з усіх боків і швидше висохли.
Сухофрукти заливаємо окропом на 10 хвилин, зливаємо воду і просушують. До запеченим вівсяним пластівців додаємо сухофрукти та кокосову стружку і перемішуємо. Гранола готова. Можна заливати хрусткі пластівці молоком, йогуртом або улюбленим соком. Запечену гранола варто зберігати в щільно закритій банці, щоб не відволожилася. Bon appetit!
Коментарі