Занадто «солодке» життя підвищує ризик розвитку діабету, призводить до ожиріння, виникнення карієсу та інших неприємних наслідків. Але чи варто повністю відмовлятися від цукру і до чого призводять такі радикальні зміни в раціоні пише 0372.ua.
Нагадуємо: Чим замінити каву: корисні напої для організму
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
При спробах скоротити кількість цукру в харчуванні або повністю відмовитися від нього, на ранніх стадіях відмови від цукру люди нерідко стикаються з різними негативними побічними ефектами:
- підвищена стомлюваність, безпричинні болі в м’язах.
- скачки апетиту, постійна тяга до солодкого.
- різка зміна настрою, злість, тривожність, пригнічений стан. У деяких випадках відзначається сплутаність свідомості.
Причина таких побічних ефектів криється в сахарозі, споживання якої підсилює вироблення дофаміну в мозку. Дофамін — гормон, який бере участь в «системі винагороди» мозку за будь-які дії, і викликає відчуття задоволення. Відмовившись від солодкого, людина знижує вироблення дофаміну, що викликає стрес та депресію.
У людей, які не їдять солодке, істотно підвищується ризик захворювання артритом і тромбозом. — Уже науково доведено, що повне виключення цукру призводить до захворювань печінки і селезінки, погіршення роботи головного мозку. У людей, які відмовилися від цукру з віком з’являються проблеми з пам’яттю.
Читайте також: Вершкове масло чи маргарин: як відрізнити якісний продукт від підробки