Їжа богів: чому буковинцям варто додати хурму у свій щоденний раціон

фото з відкритих джерел

Хурму можна їсти свіжою, в’яленою, робити різні десерти, варення, салати, а також виготовляти вино, сидр і пиво. Ця ягода містить багато заліза, тому корисна при анемії та гіпертонії. Також хурма є незамінним фруктом при фізичному виснаженні, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, Яку користь організму приносять мандарини

Хурму відносять до листопадних або вічнозелених дерев і кущів сімейства Ебенові. Латинська назва хурми - Diospyros має грецьке походження і перекладається як «Їжа богів» або «Божественний вогонь». Про це йдеться у матеріалі nv.ua.

Хурму рекомендують вживати при анемії і гіпертонії

Багато видів хурми мають їстівні плоди, тому дерева і чагарники культивуються в багатьох країнах Євразії, а також в США і Австралії.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Деякі вважають, що хурма - це фрукт, але насправді хурма — це ягода. Плоди хурми великі, м’ясисті, розміром з середнє яблуко. Хурма дозріває в кінці осені і може залишатися на деревах до зими.

Хурма містить залізо, марганець, а також дубильні речовини, вітамін С і бета-каротин. Вміст цукру в хурмі досить високий, але не дивлячись на це, хурма має невисокий глікемічний індекс (тобто не сприяє швидкому підвищенню цукру в крові).

Хурму рекомендують вживати при анемії і гіпертонії, для нормалізації ліпідного обміну і підтримки стану печінки і жовчовивідних шляхів.

Хурма корисна і при нервовому і фізичному виснаженні, тому в період активного навчання або занять спорту варто включити в свій раціон хурму.

Хурму не рекомендують їсти людям, які нещодавно перенесли операцію на черевній порожнині, через високий вміст таніну в плоді. Також надмірне вживання хурми може привести до гострої кишкової непрохідності.

Читайте такожЯкі продукти зігріють за наявності відчуття холоду: поради дієтологів