![](https://s.0372.ua/section/logo/upload/pers/43/logo.png?20250116)
корисні поради
16:32, 21 листопада 2021 р.
Надійне джерело
Які продукти зігріють за наявності відчуття холоду: поради дієтологів
корисні поради
![фото з відкритих джерел фото з відкритих джерел](/dist-assets/images/cap.jpg)
фото з відкритих джерел
В осінньо-зимовий період нам не вистачає сонця, денного світла і тепла. Особливо тепла. Виникає відчуття дизкомфорту та холоду. Але є продукти, споживання яких допомагає організму зігрітися, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше, Яку користь організму приносять мандарини
То як не мерзнути восени та взимку? Розповідаємо, які продукти потрібно їсти, щоб зігрітися, інформує Ukr.Media.
Хурма
Хурма - джерело корисних речовин. По-перше, цей фрукт налагоджує роботу судин, з якими у багатьох з нас досить серйозні проблеми. Хвороблива реакція на різкі коливання тиску, мігрені, стрибки артеріального тиску - усе це наслідки життя у мегаполісі. Крім різноманітних дорогих медикаментів, яких сьогодні дуже багато у аптеках, впоратися з такою проблемою допоможе хурма. Вона позитивно впливає на судини, оскільки багата на вітаміни С і Р, знижує їх крихкість і проникність, а це означає, що цілком здатна полегшити вам періоди нападів. А по-друге - вживання у їжу хурми сприяє збереженню тепла у організмі. Річ у тім, що улюблений нами фрукт є джерелом кальцію, який своєю чергою забезпечує нормальну роботу серця і як наслідок - стабільну циркуляцію крові у організмі.
![вживання у їжу хурми сприяє збереженню тепла у організмі вживання у їжу хурми сприяє збереженню тепла у організмі, фото з відкритих джерел](/dist-assets/images/cap.jpg)
вживання у їжу хурми сприяє збереженню тепла у організмі, фото з відкритих джерел
Гранат
Гранат - заспокійливе нового покоління. Це не міф, оскільки гранат у надлишку містить вітаміни групи В, що дозволяє йому працювати на наш організм у якості антистресового засобу не гірше за будь-які медичні препарати. До того ж у зернятках граната є речовини, що знижують рівень холестерину у крові і зміцнюють імунітет. Щодо утеплення організму, то й тут заморський фрукт — відмінний помічник. Річ у тім, що у ньому велика кількість компонентів, які також володіють й такою властивістю, як підвищення цього важливого показника. Низький рівень гемоглобіну, як відомо, може призвести до безлічі проблем зі здоров'ям, а проявом певних хвороб може стати перманентний озноб.
Квашена капуста
Виявляється, квашена капуста містить знайому нам з дитинства аскорбінову кислоту. Хоча вітаміни й дуже смачні, на квашену капусту слід звернути найпильнішу увагу. Лише уявіть — у 100 г цього абсолютно зимового продукту міститься добова норма аскорбінової кислоти! При цьому під час закваски вітамін С не лише зберігається у первісному вигляді, але навіть здатен примножитися. Тож правильно приготована закуска може бути у кілька разів кориснішою за свіжу капусту.
Картопля
Перманентно холодні руки і ноги найчастіше свідчать про проблеми з судинами — кров просто не встигає забезпечувати теплом весь організм одразу. А тим часом у картоплі міститься така корисна речовина як калій, який значно покращує кровообіг і допомагає не замерзнути навіть у найлютіший мороз. Але будьте уважними — картопля є калорійним продуктом, яким не слід зловживати. З особливою увагою потрібно поставитися до способів її приготування. Спробуйте забути про смажену картоплю, а особливо про фрі, де олії значно більше, ніж власне коренеплоду. Надавайте перевагу вареному або запеченому овочу. По-перше, це дуже смачно, а по-друге, майже нешкідливо.
Морська капуста
Водорості — вкрай багаті на вітаміни групи В, що регулюють роботу надниркових залоз і, відповідно, гормону адреналіну, нестача якого здатна викликати хронічну втому, внаслідок чого у вас погіршується настрій. А якщо додатково вас мучить ще й постійний озноб, то включити морську капусту у свій раціон потрібно якомога швидше. Однією з причин перманентного холоду може стати катастрофічна нестача йоду у організмі, на який дуже багаті водорості. Варто звернути увагу, що фахівці радять відмовитися від консервованого продукту — адже та капуста, яка продається у запаяних банках, більшою мірою багата на харчові добавки, ніж на вітаміни й корисні речовини.
Мед
З медом усе зрозуміло. Цей продукт вважається одним з кращих борців з кашлем і застудою, а також є одним з перевірених способів підтримання імунітету в цілому. Отже, чи хочете ви того, чи ні, а взимку без меду обійтися не вдасться. А якщо вживати у їжу мед у поєднанні з імбиром — тоді інфекційні захворювання вам не страшні! До того ж ці ласощі підтримують тепло у організмі. Якщо ви боїтеся замерзнути на вулиці у сильний мороз, з'їжте перед виходом з домівки чайну ложечку меду з чорним перцем, ця суміш наповнить ваше тіло теплом і захистить від мікробів, яких взимку у громадських місцях чимало.
Редька
Лише однієї редьки середніх розмірів достатньо для того, щоб забезпечити організм добовою нормою вітаміну С. Вона, як і картопля, про яку ми говорили вище, зміцнює стінки судин, сприяє нормальному функціонуванню кровоносної системи, а також наділяє організм таким необхідним у період холодів теплом. Крім того, редька зменшує ризик розвитку кишкових захворювань. З цим продуктом у вас є усі шанси забути про дисбактеріоз та інші неприємні захворювання.
Читайте також: Три ознаки того, що ви неправильно відпочиваєте
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:38
Вчора
20:00
Вчора
19:01
Вчора
18:29
Вчора
17:14
Вчора
16:00
Вчора
15:00
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:32, 10 січня
10:32, 10 січня
10:32, 10 січня
08:42, 10 січня
10:32, 10 січня
live comments feed...
Коментарі