Підтримання нормального рівня цукру в крові, недопущення його збільшення захищає людину від розвитку діабету – у цій справі можуть бути корисні деякі фрукти, пише 0372.ua.
Нагадуємо: Як оливкова олія сприяє схудненню
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Дослідники відзначають, що регулярне споживання цілісних необроблених фруктів асоціюється з кращою чутливістю до інсуліну. Тобто люди, які споживали більше фруктів, виробляли менше інсуліну для зниження рівня цукру в крові. За словами вчених, це важливо, оскільки високий рівень циркулюючого інсуліну (гіперінсулінемія) у крові може шкодити кровоносним судинам, сприяє розвитку високого кров'яного тиску, серцевих захворювань.
Фахівці назвали такі фрукти, здатні знижувати високий рівень цукру на крові:
1. Яблука.
2. Абрикоси.
3. Ківі.
4. Сливи
5. Клементини.
6. Персики.
Цукрознижувальний ефект фруктів вони пояснюють поєднанням розчинної та нерозчинної клітковини – така комбінація уповільнює всмоктування цукру в кров, корисна для кишечника.
Читайте також: Як прискорити процес дозрівання зелених бананів: елементарні лайфхаки
Що їсти на ніч, щоб не було зайвих кілограмів: корисні поради