Виробництво меду на Чернівеччині скоротилося майже на 100 тонн за рік (ІНФОГРАФІКА)

Дизайн: 0372

У 2024 році господарства усіх категорій Чернівецької області виробили 976 тонн меду.

Про журналістам видання 0372 повідомили у Головному управління статистики в Чернівецькій області

Показник виробництва меду знизився порівняно з 2023 роком, коли було вироблено 1071 тонну продукції. Таким чином, зменшення склало 95 тонн або 8,9%.

Статистичні дані демонструють коливання обсягів виробництва меду протягом останніх п'яти років. У 2020 році господарства області виробили 947 тонн меду, у 2021 році показник зріс до 991 тонни, а у 2022 році досяг максимального значення - 1001 тонну.

Кількість бджолосімей на кінець 2024 року становила 82,9 тисячі, що також менше показника попереднього року. У 2023 році їх налічувалося 86,3 тисячі.

Середня споживча ціна на мед у липні 2025 року склала 267 гривень за кілограм. Індекси споживчих цін на мед у грудні 2024 року порівняно з груднем попереднього року становили 99,3 відсотка, що свідчить про незначне зниження цінового рівня.

Для порівняння, у 2020 році індекс цін становив 99,7 відсотка, у 2021 - 121,9 відсотка, у 2022 - 108,4 відсотка, а у 2023 - 110,3 відсотка.

Читайте також: У Чернівецькій області спека зміниться дощами, а на Піп Івані похолодає

Важливі новини Чернівців у вашому смартфоні! Підписуйтеся на 0372 у соцмережах, щоб дізнатися все, що відбувається у місті.FacebookInstagramTelegram — підписуйтеся, щоб не пропустити!