• Головна
  • Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки (ФОТО)
11:44, 9 серпня 2017 р.

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки (ФОТО)

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки (ФОТО)

Ціна свинини на продуктових ринках Чернівців тримається в межах 140-150 гривень за кілограм філе, а молодої телятини - 150 гривень.

Та, незважаючи на таку високу ціну, продавці запевняють, що свіжина розпродується упродовж двох діб - згідно норм цей товар може зберігатися в охолодженому вигляді не довше 48 годин, пише "Молодий буковинець".

Як продають і де зберігають свіжину, продемонстрували продавці й адміністрація ринку "Центральний".

У м’ясних павільйонах міських продуктових ринків, коли не зайдеш, виглядає так, ніби завжди багато продавців і мало покупців. А люди заходять сюди здебільшого подивитися і спитати ціни. Разом з тим, м’ясо щодня лежить на відкритих прилавках без холодильників упродовж багатьох годин і виглядає завжди свіжо охолодженим, " старого " чи залежаного м’яса не видно. У чому секрет?

Продавець Борис із багаторічним стажем продажу свіжого м’яса на запитання чи розпродується свіжина упродовж дня, лише сміється.

– Зараз мало продавців: шість – вісім людей на павільйон. Кожен має орієнтовно по одній свині, тож 500-600 кілограмів свинини розпродує один павільйон – це дуже мало для такого великого міста. От раніше тут всі столи були закладені м’ясом, продавців – десятки людей, от тоді було багато м’яса. Пригадую у магазині я продавав кілька сотень кілограмів за день. А зараз що? – скептично зазначає чоловік.

На ринку розташовані холодильні камери для м’яса. В середині приміщення потужно дують два великі вентилятори. Градусник показує мінус два градуси. Василь Кавуля, директор ринку пояснює, що наразі у камері не потрібно нижчої температури, бо все м’ясо – на прилавках. М’ясо у холодильнику накривають, щоб не обвітрювалося. Уночі виставляють нижчу температуру – до 5-8 градусів морозу, щоб м’ясо було достатньо холодне, але не замерзло.

– Холодильна камера працює цілодобово, тут встановлена автоматична подача холоду. Відповідно до потрібного режиму, камера сама регулює температуру в середині приміщення, – каже пан Василь. – За якість свіжого м’яса можна не хвилюватися, у нас є лабораторія, яка щодня перевіряє усі частини тушки. Адже свіже м’ясо це не лише філе, є й внутрішні органи, – усе має бути здоровим, інакше воно не потрапить на ринок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Чернівці #мясо #продаж #спека #зберігання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...