• Головна
  • Фахівці встановили причину масового отруєння гостей на весіллі на Буковині
12:51, 12 серпня 2017 р.

Фахівці встановили причину масового отруєння гостей на весіллі на Буковині

Фахівці встановили причину масового отруєння гостей на весіллі на Буковині

У Чернівецькій області фахівці встановили причину масового отруєння гостей на весілля в ресторані у селі Сучевени Глибоцького району.

Про це йдеться у повідомленні Державної установи " Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

"Під час спалаху сальмонельозу, пов'язаного із проведенням святкового весільного банкету 16-17 липня 2017 року в закладі ресторанного господарства"Париж", що в с. Сучевени Глибоцького району, захворіло 24 особи, в тому числі 1 дитина. Всім хворим встановлено остаточний діагноз - сальмонельоз, у 9 хворих діагноз підтверджено лабораторно, у решти – на основі клініко-епідеміологічних даних. Всі захворілі завершили курс лікування, їх стан задовільний.

В ході епідеміологічного розслідування робочою групою, до складу якої входили працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області та Державної установи"Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", було обстежено об'єкт, де виник спалах, опитано хворих та осіб з числа гостей, що не захворіли, опрацьовано медичну документацію, відібрано та досліджено зразки питної води з локального водопроводу закладу, зразки наявних сировини та харчових продуктів, вогнищеві змиви, організовано лабораторне обстеження персоналу закладу. Відповідно до результатів лабораторних досліджень (обстеження), зразки води без відхилень від санітарних норм, патогенної мікрофлори в сировині, харчових продуктах, на об'єктах довкілля в закладі не виявлено, носійство патогенної мікрофлори кишкової групи серед персоналу відсутнє.

Водночас, на об'єкті були виявлені ризики, які потенційно могли сприяти потраплянню збудника інфекції на харчоблок та зумовити його подальше поширення (невідомого походження сировина, харчові продукти з яких готувались страви, перехрещення потоків сировини та готової продукції, чистого та брудного посуду, висока ймовірність застосування розділового інвентарю не за призначенням).

Врахувавши всі обставини виникнення спалаху було зроблено висновок, що ймовірною його причиною стали готові страви, інфіковані сальмонелою.

Діяльність закладу тимчасово призупинялась рішенням позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Глибоцькій районній державній адміністрації. Виявлені в закладі ризики було усунено, діяльність закладу відновлено", - повідомляє установа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#отруїлися #весілля #причина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...