09:03, 18 вересня 2017 р.
Заклад, в якому на хрестинах отруїлися люди на Буковині, закрили
Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області інформує про випадки гострої кишкової інфекції, які виникли 13 вересня 2017 року після вживання страв на хрестинах в Сторожинецькому районі.
Про це повідомляє consumer-cv.gov.ua.
За даними ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр МОЗ України», захворіло 13 осіб, з них двоє дітей. Станом на 15 вересня госпіталізовано до інфекційного відділення Сторожинецької центральної районної лікарні 10 хворих, з яких одна дитина віком до 15 років. Отримують амбулаторне лікування 3 хворих, з яких 1 дитина віком до 15 років.
Після отримання повідомлення про випадки гострих кишкових інфекцій після відвідування закладу громадського харчування, фахівцями Сторожинецького районного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області спільно з ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування та проведена позапланова перевірка закладу, за результатами перевірки в закладі встановлені наступні порушення законодавства:
відповідно до наказу МінАПК № 39 від 10.02.2016 року заклад зареєстрований як магазин, а не заклад громадського харчування;
харчоблок площею 8 м2 не забезпечує дотримання всіх технологічних процесів при підготовці сирої продукції та приготуванні готових страв;
санітарний паспорт на джерело водопостачання відсутній;
лабораторні дослідження види питної з джерела водопостачання на відповідність вимогам ДСанПіНу «Гігієнічні вимоги до води, призначеної для споживання людиною» не проводились;
відсутня припливно-витяжна вентиляція на харчоблоці;
недостатньо холодильного обладнання;
відсутній кухонний посуд;
розділовий інвентар не промаркований, не створено умов для обробки сирої та готової продукції по видах;
не створено умов для миття та знезараження посуду;
на харчоблоці перехрещуються потоки сирої та готової продукції, чистого та брудного посуду;
відсутні технологічні картки готових страв;
відсутнє окреме приміщення для зберігання притирального інвентарю, дезинфікуючих та миючих засобів;
дезинфекційний режим не дотримується, відсутні дезинфекційні засоби;
на харчову продукцію відсутні документи, які засвідчують якість та безпеку.
За результатами порушень, виявлених під час позапланової перевірки, на власника закладу складено протокол та винесено розпорядження про тимчасове припинення експлуатації закладу. Продовжується епідеміологічне розслідування. Проведення комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів триває.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
19:14
17:31
17:00
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
23:30, 27 листопада
15:32, 3 грудня
14:43, 27 листопада
4
14:55, 28 листопада
32
14:27, Сьогодні
27
live comments feed...
Коментарі