• Головна
  • Буковинці можуть отруїтись навіть їстівними грибами
09:03, 20 вересня 2017 р.

Буковинці можуть отруїтись навіть їстівними грибами

Буковинці можуть отруїтись навіть їстівними грибами

Із початку року було зареєстровано 2 випадки отруєння грибами  в Путильському районі. Перший випадок виник в результаті вживання смажених білих грибів, придбаних в місці стихійної торгівлі при дорозі с. Усть-Путила, другий – через вживання сироїжок печених на плиті.   

За інформацією  Чернівецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, протягом  2016 року в області було зареєстровано 7 випадків отруєння грибами в побуті, внаслідок яких постраждало 17 осіб (у Глибоцькому районі – 3  випадки, 10 постраждалих осіб; у м.Чернівці  - 1 випадок, 4 постраждалих особи, по 1 випадку з 1 постраждалим зареєстровано у Заставнівському, Новоселицькому і Путильському районах).

Отруїтися можна не лише отруйними грибами. Причинами отруєння може бути неправильне приготування їстівних грибів, вживання старих або зіпсованих їстівних грибів, вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації. Крім того, отруєнням загрожують гриби, що зібрані поблизу автомагістралей та промислових підприємств та накопичили у собі токсичні елементи (свинець, ртуть, кадмій, миш’як тощо).

До клінічних ознак отруєння грибами можна віднести загальну інтоксикацію організму, головний біль, біль у животі, нудоту, запаморочення, кволість, блювоту, пронос (нерідко з кров'ю), іноді – втрату свідомості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Буковина #отруєння #гриби
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...