• Головна
  • На Буковині розвиватимуть туристичний маршрут «Смак Українських Карпат»
12:00, 13 березня 2018 р.
Надійне джерело

На Буковині розвиватимуть туристичний маршрут «Смак Українських Карпат»

На Буковині розвиватимуть туристичний маршрут «Смак Українських Карпат»

Відділ з питань туризму обласної державної адміністрації спільно з Чернівецьким бізнес – центром,Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету, громадською спілкою «Карпатський смак» запрошують на засідання круглого столу на тему:«Гастрономічний туризм на Буковині: маркетинг територій через регіональні продукти харчування», який відбудеться 14 березня о 10. 00 у приміщенні Чернівецького бізнес – центру. (вул. О. Кобилянської, 20).

Місцеві підприємці та влада вважають, що туристи які відпочивають на Буковині, повинні купувати місцеві продукти, які характерні для регіону, області (бринза, коров'ячий сир, карпатський мед, сухі гриби, фіточай, дикоростучі та інші).

Тому у регіоні намагатимуться привабити відпочиваючих дегустаційними турами, майстер-класами  та фестивалями.

За круглим столом обговорять ідеї виробництва, просування місцевого продукту та його роль у маркетингу Чернівецької області, щоб сформувати потенційний список місцевих продуктів, що мають підвищений попит у туристів та є такими, що формують імідж Чернівецької області.

За словами спеціаліста з маркетингу ГС «Карпатський смак» Олександра Коваля, постала необхідність обговорення ідеї виробництва, просування регіональних продуктів харчування з Буковини, українських Карпат, та їх ролі у маркетингу території, сформувати потенційний список місцевих продуктів, що мають підвищений попит у туристів та є такими, що формують імідж території, активізувати розробку трансрегіонального маршруту гастрономічного туризму «Смак Українських Карпат», долучивши до нього буковинських виробників.

На першому етапі, туристичний маршрут «Смак Українських Карпат» включатиме виробників, які вже можуть надати послуги з дегустації продукції, безпосередньо на підприємстві, фермі, або у спеціально облаштованому «дегустаційному залі», з числа членів спілки «Карпатський смак».

На другому етапі, туристичний маршрут «Смак Українських Карпат» включатиме заклади громадського харчування, що пропонують меню з використанням регіональних продуктів, у стравах традиційної кухні з Карпат.

Громадська спілка «Карпатський смак» на території 4-х областей України (Прикарпаття, Закарпаття, Буковина та Львівщина) разом з виробниками продуктів харчування та фахівцями з туристичного супроводу, туроператорами працює над розробкою туристичного маршруту «Смак українських Карпат», який покликаний показати автентичність, оригінальність, унікальність та колорит Карпат, а також підкреслити еталон смаку натуральних продуктів харчування.

Учасники заходу: виробники продуктів харчування, сувенірів; туроператори, що розробляють туридегустаційні, майстер класи та інші, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, що займаються розвитком гастрономічного туризму, ремесел, агропродуктів, просуванням території, туристичні асоціації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#туризм #смак #Карпати
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...