12:04, 24 квітня 2018 р.
Чи безпечна рання редиска, яку продають на чернівецьких ринках?
Продавці на ринку переконують у якості та безпечності своєї продукції , хоча відповідних документів чи сертифікатів відповідності журналістам показати відмовилися. Вживання продуктів з надмірною кількістю нітратів негативно впливає на роботу внутрішніх органів людини, каже лікар Юрій Бойко.
Юрій Бойко, завідувач відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Чернівецької обласної клінічної лікарні: «Це – печінка, яка є основним фільтром нашого організму, нирки , які реагують у плані негатива . Перший симптом – це біль, сухість у ротовій порожнині , присмак, як правило порівнюється із металевим присмаком. 04:11 + 04:35 Блювання ,нудота, вздуття живота , іде загострення хронічного процесу».
Допустима норма нітратів у редисці – 1200 міліграм на кілограм. Результати лабораторного аналізу показали, що кількість нітратів у цих редисках відповідає нормі, пише Буковина
Валерій Допіряк, директор регіональної державної лабораторії держспоживслужби у Чернівецькій лікарні: «Проведені дослідження і аналізи показали ,що нітрати і нітрити, що вони у межах норми – 820 міліграм при нормі 1200 міліграм на кілограм. Обидва зразки у межах норми ,тобто люди можуть спокійно вживати редиску. Треба не їсти кілограм редьки одразу , а все в межу. Тому що навіть при перевищених нітратах кілька редисок з’їли нічого з людиною поганого не буде».
Аби вберегтися від отруєння нітратами , лікарі радять вимочувати овочі у воді кімнатної температури кілька годин, або ж залишати на ніч.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:00
Вчора
14:42
Вчора
08:18
Вчора
17:26
18 січня
15:23
18 січня
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
16:12, 9 січня
18:21, 16 січня
7
live comments feed...
Коментарі