• Головна
  • Буковинцям нагадують правила запобігання ботулізму
16:03, 24 липня 2018 р.

Буковинцям нагадують правила запобігання ботулізму

Буковинцям нагадують правила запобігання ботулізму

З січня поточного року у Чернівецькій області сталося три випадки отруєнь через збудник ботулізму.

Постраждали мешканці обласного центру, Хотинського та Сторожинецького району. З загального числа хворих, одна особа від хвороби померла.

Пише про це прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Частіше за все люди хворіють через продукти, які самостійно консервують вдома. Це риба, м’ясо та овочі. Причиною хвороби стає те, що люди погано помили продукти, по часу недостатньо їх термічно обробили ба зберігали продукти не належним чином.

Ще одна причина виникнення ботулізму – споживання шинки, в’яленої риби, копченої риби, ковбаси. Існує кілька основних правил як вберегтися від ботулізму. Важливо, уникати спочивання копченої та в’яленої риби. Також якомога рідше вживати консерви з грибів та м’яса. Якщо ви не впевнені, що продукти до магазину чи ринку було неправильно транспортовано або вони зберігалися неналежним чином – вживати їх також не можна. Слід вживати лише ті продукти, у якості яких ви не сумніваєтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Буковина #ботулізм
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...