• Головна
  • Буковина увійшла в рейтинг областей, де найдорожче м'ясо
11:00, 28 жовтня 2018 р.

Буковина увійшла в рейтинг областей, де найдорожче м'ясо

Буковина увійшла в рейтинг областей, де найдорожче м'ясо

Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, де в країні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик, до якого додали ще десяток курячих яєць і кілограм мороженої риби.

До кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе і тушки, сала, мороженої риби й десяток яєць. Тобто всі продукти, за вартістю яких слідкує Держстат.

Про це на своїй сторінці у мережі Фйесбук повідомив генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"За даними офіційної статистики найдорожчий кошик у Києві – 749 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 605 грн. Різниця між цими регіонами становить 143 грн. Раніше ми рахували вартість всього соціального кошику в регіонах із 31 продукту. І найдорожчим він був у столиці, а найдешевшим на Тернопільщині. А все тому, що вартість м’яса складає до 60% вартості всього соціального кошику", - зазначив О. Дорошенко.

П’ятірка найдорожчих "м’ясних" регіонів така: Київ – 749 грн, Київська область – 697 грн, Закарпатська – 682 грн, Чернівецька – 672 грн і Луганська – 670 грн. 

ТОП-5 найдешевших регіонів виглядає таким чином: Тернопільщина – 605 грн, Житомирщина – 628 грн, Рівненщина – 632 грн, Запоріжжя – 635 грн і Донеччина – 634 грн.

А поміж ними розмістились наступні регіони: Сумська область – 669 грн, Херсонська – 668 грн, Миколаївська і Одеська – по 664 грн, Полтавська – 658 грн, Харківська – 652 грн, Чернігівська – 648 грн, Хмельницька і Львівська – по 645 грн, Кіровоградська – 643 грн, Дніпропетровська – 642 грн, Черкаська – 640 грн, Волинська та Івано-Франківська – по 639 грн, Вінницька – 638 грн.

Нагадаємо, що м’ясний кошик за рік подорожчав на 15%. За рік яйця зросли в ціні на 26%, ковбаса – на 23%, сало – на 17%, свинина – на 15%, яловичина – на 14%, куряча тушка – на 7%. До підрахунку річного підвищення вартості цього кошику не увійшли морожена риба та куряче філе, тому що в минулому році Держстат не відслідковував ціни на ці продукти. А крім того, змінилась методика підрахунків по курячих яйцях, оскільки минулого року рахувалась лише середня ціна на 1-2 категорію, а зараз на усі. Це також додало додатково десь 1% подорожчання. І тому реальне підвищення на рівні 14% за рік.

Альтернативні підрахунки Асоціації постачальників торговельних мереж із кінця лютого по кінець вересня 2018 року показують, що тільки за останні сім місяців поточного року м’ясний кошик із тим же набором продуктів подорожчав на 11%. За цей проміжок часу подешевшали тільки яйця – на 6%. Усі інші продукти демонстрували зростання: ковбаса і свинина +18%, курятина +15, яловичина +10%, сало +7%.

#ціни #м'ясо #буковина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...