• Головна
  • Де у Чернівцях можна купити Великодній хліб?
12:00, 27 квітня 2019 р.

Де у Чернівцях можна купити Великодній хліб?

Де у Чернівцях можна купити Великодній хліб?

Уже завтра кожний буковинець святкуватиме світле Хтристове Воскресіння. І кожна чернівецька господиня ретельно готується до цього свята, але не всі встигають зробити усе необхідне вдома. Тому сайт 0372.ua підготував для вас перелік огляд магазинів і цін на Великодній хліб.

Майже у кожному чернівецькому магазині ви можете придбати паски. Зокрема у атких магазинах як: "Колос", "Нива", "Сільпо", "Ашан" та інших продуктових магазинах. Також Великодні ласощі можна знайти на ринках або хлібних кіосках.

Ціни на паски коливаються у межах від 15 до 40 гривень, залежно від розміру і оформлення. Окрім того, можна знайти імпортовані ласощі з-за кордону, але вони коштуватимуть від 75 до 250 гривень.

Випікання паски - справа відповідальна, адже хочеться щоб ця великодня здоба була не тільки смачною, а й гарною. Ну а для того, щоб ваша паска була саме такою, варто скористатися простими секретами її приготування:

– Температура рідини для розведення дріжджів не повинна перевищувати 35 градусів.

– Співвідношення сухих і пресованих (звичайних) дріжджів становить 1:4.– Щоб паски не прихопило, зверху прикрийте їх пергаментним папером.

– Готові паски ще теплими змащуйте розведеним у воді цукром і прикрашайте посипкою, тоді вони матимуть блискучий вигляд.

Крім дотримання рекомендацій з приготування паски, важливо знати і хороший рецепт. Якщо ж ви не встигли спекти паску, але й купувати її не не хочете, то ми пропонуємо для вас кілька рецептів смачного і традиційного випікання Великоднього хліба вдома.

Де у Чернівцях можна купити Великодній хліб?, фото-5

"Паска мамина"

На 1 кг борошна вищого ґатунку: 10 жовтків (бажано домашніх яєць), 2 склянки молока, 80 г свіжих дріжджів, 150 г вершкового масла чи вершкового маргарину, 150 г дрібного цукру-піску або цукрової пудри, 100 г родзинок (краще темних) та 100 г кураги, 0,5 чайної ложки солі, цедра 1 лимона, 1 пачка ванільного цукру чи ванілін на кінчику ножа.

Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте чайну ложку цукру, розмішайте, посипте зверху невеликою кількістю борошна і залишіть на деякий час. Розчин повинен підрости принаймні втричі. Просійте борошно. У заглибину влийте розчин, решту молока, розтерті з цукром жовтки, сіль, ванілін, цедру.

Місити треба ретельно і не менше півгодини — від цього залежить якість паски. Під кінець додайте розтоплене масло чи маргарин, а також промиті у гарячій воді, підсушені й обсипані борошном родзинки.

Після того, як тісто почне відставати від рук і виступатимуть пухирці, посуд з тістом прикрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб підросло. Накладайте у змащені жиром невеликі форми на третину висоти, а коли тісто підросте до 3/4 форми, змастіть його жовтком і поставте у нагріту духовку. 

Випікайте паски при середній температурі не менше 40 хвилин.

Ще гарячими посипте цукровою пудрою з ваніліном чи полийте помадкою, приготованою зі 150 г цукрової пудри, 2-3 столових ложок води чи яєчних білків з обов’язковим додаванням кількох крапель лимонного соку. Прикрасьте паски кольоровою посипкою.

Де у Чернівцях можна купити Великодній хліб?, фото-6

Паска “Великодня”

1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити.

Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло.

Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин.

Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.

Де у Чернівцях можна купити Великодній хліб?, фото-7

Команда сайту 0372.ua щиро вітає вас з прийдешніми святами і бажає вам вдалої паски і Христового благословення!

Читайте також: коли і де у Чернівцях будуть освятувати Великодні кошики?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Великдень #паска #рецепти #корисні поради #свято
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Останні новини
Оголошення
live comments feed...