11:11, 4 серпня 2019 р.
Надійне джерело
Цього дня буковинці можуть потішити себе ігристим: річниця відкриття секрету приготування
Цього дня, 4 серпня 1693 року французький монах-бенедиктинець Дом Периньйон зробив значний внесок у розвиток виробництва шампанського – відкрив секрет його приготування.
Шампанське (від фр. Champagne – Шампань) – ігристе вино, виготовлене з винограду, який росте в регіоні Шампань, що за 160 км на схід від Парижа.
Все "шампанське" в цьому регіоні виготовляється по-особливому. Неповторність цього способу в ферментації всередині пляшки, після чого вино стає ігристим. Це єдиний спосіб досягнення високої якості, синонімом якої є "шампанське". "Шампанському" притаманний тонкий смак, світло-солом'яне із золотими відтінками забарвлення та неперевершений аромат.
Назва "Шампанське" – захищена законом, тому інші виробники не мають права називати ігристі вина зареєстрованою торговою маркою власного виготовлення "шампанським".
Та назва "шампанське" використовується на внутрішньому ринку України та в інших країнах СНД у зареєстрованих на території цих країн торговельних марках: "Українське шампанське", "Советское". На експорт ці марки вин ідуть під назвою "Кримське", "Українське ігристе", "Артемівське ігристе" та ін.
"ШАМПАНСЬКИЙ" СЛОВНИК
"фр. doux" ("солодке") – найвищий рівень цукру;
"фр. demi-sec" ("напівсухе");
"фр. sec" ("сухе");
"фр. extra sec" ("екстра-сухе");
"фр. brut" ("найсухіше" або "брют");
"фр. extra brut"/"brut nature"/"brut zero" ("екстра-брют", "брют-кюве") іноді надмірно сухе – цукор або лікер не додається зовсім.
Читайте також: У Чернівцях сталася ДТП: пасажири отримали травми різного ступеня
Спіймали і відпустили: у Чернівцях матір, яка викинула дитину в валізі, перебуває на волі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:03
Вчора
17:35
Вчора
14:09
Вчора
13:14
Вчора
13:00
Вчора
12:07
Вчора
11:12
Вчора
10:23
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
15:36, 4 грудня
08:45, 27 листопада
14:27, 9 грудня
live comments feed...
Коментарі