• Головна
  • Цього дня буковинці можуть потішити себе ігристим: річниця відкриття секрету приготування
11:11, 4 серпня 2019 р.
Надійне джерело

Цього дня буковинці можуть потішити себе ігристим: річниця відкриття секрету приготування

Цього дня буковинці можуть потішити себе ігристим: річниця відкриття секрету приготування

Цього дня, 4 серпня 1693 року французький монах-бенедиктинець Дом Периньйон зробив значний внесок у розвиток виробництва шампанського – відкрив секрет його приготування.

Шампанське (від фр. Champagne – Шампань) – ігристе вино, виготовлене з винограду, який росте в регіоні Шампань, що за 160 км на схід від Парижа.

Все "шампанське" в цьому регіоні виготовляється по-особливому. Неповторність цього способу в ферментації всередині пляшки, після чого вино стає ігристим. Це єдиний спосіб досягнення високої якості, синонімом якої є "шампанське". "Шампанському" притаманний тонкий смак, світло-солом'яне із золотими відтінками забарвлення та неперевершений аромат.

Назва "Шампанське"  захищена законом, тому інші виробники не мають права називати ігристі вина зареєстрованою торговою маркою власного виготовлення "шампанським".

Та назва "шампанське" використовується на внутрішньому ринку України та в інших країнах СНД у зареєстрованих на території цих країн торговельних марках: "Українське шампанське", "Советское". На експорт ці марки вин ідуть під назвою "Кримське", "Українське ігристе", "Артемівське ігристе" та ін.

"ШАМПАНСЬКИЙ" СЛОВНИК

"фр. doux" ("солодке")  найвищий рівень цукру;

"фр. demi-sec" ("напівсухе");

"фр. sec" ("сухе");

"фр. extra sec" ("екстра-сухе");

"фр. brut" ("найсухіше" або "брют");

"фр. extra brut"/"brut nature"/"brut zero" ("екстра-брют", "брют-кюве") іноді надмірно сухе  цукор або лікер не додається зовсім.

 Читайте також: У Чернівцях сталася ДТП: пасажири отримали травми різного ступеня

Спіймали і відпустили: у Чернівцях матір, яка викинула дитину в валізі, перебуває на волі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Буковина #Ігристе вино #Рецептура #Приготування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...