• Головна
  • Партію зіпсованої риби виявили в одній із шкіл Буковини
Фото
11:27, 16 жовтня 2019 р.

Партію зіпсованої риби виявили в одній із шкіл Буковини

Фото
Партію зіпсованої риби виявили в одній із шкіл Буковини

10 жовтня поточного року при розмороженні риби хек працівниками харчоблоку Ставчанського навчально-виховного комплексу Хотинського району запідозрено факт неякісної риби, яка була поставлена постачальником Хотинського району згідно договору.

Про це повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Директором НВК для з’ясування обставин було викликано державних інспекторів Хотинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Так, інспекторами при виїзді у вищезазначений НВК встановлено, що риба морожена із партії 10 кг, яка знаходилася для використання у  морозильній  камері харчоблоку,  має непритаманний для даної продукції запах та зовнішній вигляд. Для підтвердження безпечності харчового продукту було відібрано та направлено зразок риби мороженої хек з метою  проведення лабораторного дослідження в Чернівецьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Бракеражною комісією НВК дану партію риби мороженої хек знято з обігу.

Відповідно до експертного висновку  № 001239 п.о\19  від 15.10.2019 встановлено, що риба морожена хек не відповідає органолептичним показникам, а саме: запах риби не властивий свіжорозмороженій, консистенція після розморожування не щільна, зовнішній вигляд блоків риби не властивий цьому виду риби.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області ініціюється позапланове інспектування постачальника харчових продуктів до Ставчанської НВК щодо дотримання оператором ринку харчових продуктів вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Читайте також: понад 73% буковинців вважають себе бідними, - опитування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#школа #зіпсована риба
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...