Як вироблялась продукція тваринництва у Чернівецькій області

Фото з сайту unsplash.com, Tetiana Gh
Фото з сайту unsplash.com

У січні–вересні п.р. у Чернівецькій області усіма категоріями господарств вироблено 40,2 тис.т м’яса (реалізація на забій сільськогосподарських тварин у живій масі), 197,5 тис.т молока, 101 т вовни та 288,8 млн.шт. яєць. 

Про це повідомляє пресслужба Головного управління статистики у Чернівецькій області. 

Порівняно з січнем–вереснем 2018р. виросли обсяги виробництва яєць на 5,0% та м’яса – на 2,8%.Водночас зменшилися обсяги виробництва молоката вовни (на 4,7%по кожному виду).

На 1 жовтня п.р., згідно з розрахунками, у господарствах всіх категорій утримувалось 91,1тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 51,3 тис., 167,3 тис. – свиней, 52,4 тис. – овець і кіз,3,9 млн. – свійської птиці.

Порівнюючи з жовтня 2018р., зафіксували збільшення кількості свиней на 7,0%,свійської птиці – на 2,6%.

Також зменшилося поголів’я великої рогатої худоби на 4,1(у т.ч. корів – на 3,3%)і овець та кіз – на 0,6%.

Читайте також: п'яний водій врізався в будівлю філармонії в Чернівцях - ФОТО.

свійська худоба м'ясо тваринництво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі