
Фото
21:50, 22 листопада 2019 р.
Які факти про петрушку були невідомі буковинцям - цікава інформація
Фото

Петрушка неодмінний компонент Української кухні та здавна господині використовують петрушку щоб надати своїм стравам неповторного смаку, - повідомляють Факти українською.
1. Точне походження петрушки невідоме. Деякі дослідники вважають, що петрушка родом з Сардинії, де вона часто зустрічається в дикій природі навіть сьогодні. Проте відомо, що вживати в їжу та вирощувати петрушку почали близько 2000 років тому;
2. У Київській Русі петрушку спочатку використовували виключно в лікарських цілях;
3. Петрушку здавна використовують як природний освіжувач подиху та дуже часто застосовують в медицині та косметології. Її додають при виробництві мила та шампуню;
4. Смак петрушки також дуже залежить від типу ґрунту та кліматичних умов де вона зростає;
5. Петрушку рекомендується висаджувати біля кущів троянд, завдяки цьому квіти стають більш здоровими та в них значно підсилюється власний запах;
6. Крім того, петрушку добре вирощувати на одній грядці разом з різноманітними овочами, її запах відлякує шкідників, вона має антибактеріальні та антигрибкові властивості та приваблює бджіл, які запилюють квіти;
7. Столова ложка петрушки містить більш ніж половину рекомендованої добової норми вітаміну К. Також петрушка багата на вітаміни групи B та вітаміни А і С;
8. Окрім вітамінів в петрушці багато харчових волокон та мінералів, таких як залізо, калій, кальцій та магній.
Читайте також: небайдужі буковинці та патрульні допомогли дідусю знайти рідних.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:03
Вчора
12:37
Вчора
Спецтема
Оголошення
13:37, 9 липня
22
10:30, Вчора
19:14, 9 липня
237
13:28, Вчора
474
11:33, 16 липня
live comments feed...
Коментарі