• Головна
  • Топ-5 рецептів домашнього чаю, що зігріє буковинців у холодну пору
фото
10:01, 6 грудня 2019 р.

Топ-5 рецептів домашнього чаю, що зігріє буковинців у холодну пору

фото
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Зима – це не лише хуртовини, новорічні турботи та три шари одягу. Ця пора року може подарувати найзатишніші вечори, які лише можна уявити. Нехай мороз залишається за вікном: беріть теплий плед, вмикайте улюблений серіал і… не вистачає лише мегасмачного чаю, який зробить цю картину завершеною.

П’ять класних рецептів чаю на будь-який смак опублікував 1+1. Інгредієнти їх більш ніж доступні..

Грушевий чай із жасмином

Інгредієнти

Груша – 1-2 шт.

Жасминовий чай – 2 ст. л.

Лимон – ½ шт.

Кориця – 1 пал.

Як приготувати грушевий чай із жасмином

1. Чистимо 1-2 груші та виймаємо кісточки. Подрібнюємо в блендері до стану пюре.

2. Заварюємо жасминовий чай. Ідеальна пропорція – 2 ст. л. чаю на 500 мл води.

3. Додаємо грушеве пюре, сік половини лимона та паличку кориці. Даємо настоятися 10 хвилин.

Мандариново-медовий чай

Інгредієнти

Будь-який улюблений чай – 1 ст. л.

Гвоздика – 2 шт.

Кориця мелена – ½ ч. л.

Мандарини – 4-5 шт.

Мед – 1 ст. л.

Як приготувати мандариново-медовий чай

1. Заварюємо чай і додаємо гвоздику та корицю. Залишаємо настоятися на 10 хвилин.

2. Тим часом вичавлюємо 100 мл мандаринового соку. Змішуємо його з 1 ст. л. меду.

3. Додаємо медово-мандаринову суміш до чаю і залишаємо ще на пару хвилин.

Чай із грейпфрутом і розмарином

Інгредієнти

Зелений чай – 2 ст. л.

Гвоздика – 4 шт.

Грейпфрут – 4 шмат.

Імбир – 5 г

Розмарин – 2 гіл.

Як приготувати чай із грейпфрутом і розмарином

1. Заварюємо зелений чай: на 2 ст. л. чаю – 400 мл окропу. Одразу додаємо гвоздику. Якщо п’єш із цукром – додай його на цьому етапі.

2. Нарізаємо 4 кільця грейпфрута та кладемо по 2 в кожну чашку. Сюди ж додаємо імбир і по 1 гілочці розмарину.

3. Заливаємо чай у чашки і перемішуємо.

Шоколадний чай із апельсином

Інгредієнти

Чай Earl Grey – 1 ст. л.

Гіркий шоколад – 50 г

Цедра апельсина – 1 ч. л.

Молоко – 200 г

Як приготувати чай із грейпфрутом і розмарином

1. Розтоплюємо шоколад на паровій бані до кремоподібної маси.

2. Усі інгредієнти додаємо в чайник і заливаємо окропом.

3. Доводимо до кипіння і даємо настоятися 10 хвилин.

Цитрусовий чай із прянощами

Інгредієнти

Чорний чай – 2 ст. л.

Гвоздика – 7 шт.

Перець – 2 горошинки

Кориця – 1 пал.

Бодян – 1 зір.

Яблуко – 1 шт.

Апельсин – 1 шт.

Мед – за смаком

Як приготувати цитрусовий чай із прянощами

1. Добре промиваємо яблуко й апельсин. Розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Нарізаємо кубиками разом зі шкіркою.

2. У 500 мл води додаємо спеції. Доводимо до кипіння і варимо ще 2 хвилини.

3. Знімаємо з вогню. Додаємо чайну заварку й залишаємо настоятися під кришкою.

4. Проціджуємо в чашки й додаємо мед за смаком.

Читайте також: "Поводився неадекватно і неетично" - чернівчанин напав на пенсіонерку у її квартирі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чай #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...