• Головна
  • Дайте залишкам приготованих страв друге життя: корисне буковинцям
фото
08:06, 9 січня 2020 р.

Дайте залишкам приготованих страв друге життя: корисне буковинцям

фото
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Під час новорічно-різдвяних свят буковинських господинь неодноразово, мабуть, навідувала думка, що від широти української душі страждає гаманець - стільки різних продуктів залишається у холодильнику після святкування. Викинути - не варіант, а залишати у холодильнику надовго - термін приготування та зберігання не безкінечний. Ось кілька порад, що ж робити у такій ситуації.

Навіть найкраща господиня, яка ретельно планує харчування сім'ї, іноді може не розрахувати необхідну кількість порцій. Особливо часто так стається під час новорічних свят. Приготована їжа часто залишається у кількості "ні туди,ні сюди".

Всі залишки їжі у холодильнику потрібно використовувати. По-перше, це практично, адже Ви заплатили гроші за продукт не для того, щоб викинути його половину/третину у смітник. До того ж, використання залишків їжі у максимальній кількості - економія не лише сімейного бюджету, а світових ресурсів.

Варіантів, як використати залишки приготованої їжі, є достатньо. Розглянемо найбільш раціональні.

По-перше, залишки можна заморожувати, просто переклавши їх у спеціальний контейнер і у морозильне відділення холодильнику. Такий варіант економний: при нагоді їжу можна розморозити і з'їсти, але її може не вистачити на нормальну порцію - це мінус. 

По-друге, можна влаштовувати так званий домашній фуршет. Тобто, раз або два на тиждень (залежно від кількості залишків) проводимо ревізію холодильника, і замість одного з основних прийомів їжі робимо домашній фуршет, де кожний зможе з'їсти те, що їм більше до вподоби. Позитивним у такому варіанті є швидкість накривання столу уже готовими стравами, однак їм має бути не більше 3 днів.

По-третє, із залишків смачної страви можна готувати ще смачнішу. Плюс - раціональне використання залишківїжі, економія на харчування, різноманітність меню. Однак, зазвичай, для такого чудового перетворення залишків потрібні додаткові продукти. Але цей варіант дає можливість господині включити фантазію і порадувати свою родину новими стравами.

Також Ваша сьогоднішня вечеря може стати обідом - основне зберігати її до наступного дня у холодильнику.

Можете спробувати себе у ролі шеф-кухаря, що готує у стилі "Kitchen Sink", як це робить зокрема Джеймі Олівер. Даний стали у приготуванні страв передбачає, що ви берете продукти, які потрібно якомога швидше з'їсти і готуєте із них одну страву. Наприклад, овочі, шматочки сиру, курка, м'ясо, листя салату, бобові - усе що завгодно. Головне не перестарайтесь, і не поєднуйте непоєднуване.

І остання порада: дивіться на залишкиїжі не як на відходи, а як на інгредієнти для інших смачних страв. Так, овочі можуть стати основою омлету на сніданок, а, також, їх можна змішати із помідорами і приготувати соус для пасти. Загорніть овочі, м'ясо або курку у лаваш, додайте улюблений соус - отримаєте буріто. Головне - політ фантазії та бажання творити!

Читайте також: Під час фестивалю Маланок у Чернівцях перекриють рух транспорту та змінять рух маршруток

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#залишки приготованих страв #поради з використання залишків #буковинські господині
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...