Чорний хліб є життєво необхідним для організму людини: корисне буковинцям

фото Ukr.Media
Чорний хліб має бути обов'язково присутнім у раціоні людини. Виявляється, що вживання такого хліба є життєвою необхідністю для людини. До такого висновку прийшли японські вчені після проведення низки експериментів.
Дієтологи багато говорять про користь чорного хліба, натомість японські вчені вирішили перевірити твердження дієтологів і провели з чорним хлібом експеримент, - інформує Ukr.Media.
Для дослідження властивостей чорного хліба вчені залучили близько 60 тис. людей. Люди регулярно вживали у їжу житній та вівсяний хліб, а також пшеничні висівки.
Під час експерименту японські вчені прийшли до висновку, що часте вживання чорного хліба може істотно знизити ризик появи інфаркту та інших проблем із серцем.
Як вдалося встановити, у вівсяному, житньому хлібі, а також продукті з висівками міститься велика кількість вітамінів групи B, а саме В6 і В9. Вони позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи, і, за твердженням вчених, запобігають розвитку серйозних захворювань.
Встановлено також, що до складу чорного хліба входить вітамін Е. Саме він перешкоджає розвитку ракових клітин. Цей вітамін також допомагає організму позбутися шлаків і токсинів та зміцнює захисні функції імунітету.
Чорний хліб багатий на йод, магній, цинк і калій. Ці речовини нормалізують роботу всіх органів і систем організму.
Загалом, дієтологи праві. Чорний хліб потрібно вживати у їжу і тоді інфаркт не загрожуватиме. Хоча, за твердженням лікарів, чорний хліб може бути й шкідливим, якщо його вживати понад норму чи у конкретної людини є певні протипоказання до цього.
Читайте також: Прем'єр Джонсон підписав Угоду про вихід Британії з ЄС - цікаве буковинцям