Як відрізнити натуральне вершкове масло від підробки - поради буковинцям від фахівців

Фото ілюстративне з відкритих джерел
Зараз дуже проблемним є придбання натурального вершкового масла, без фальсифікації. Як не помилитись при купівлі саме масла, пояснили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Зрозуміло, що кінцевий результат щодо наявності в вершковому маслі рослинних жирів може показати тільки лабораторний аналіз, але при органолептичній оцінці, тобто визначенні кольору, запаху, смаку його суть може зрозуміти і кожен споживач.
Що потрібно для цього зробити?
– визначити запах, тобто понюхати – повинен бути природній запах вершків. Фальсифіковане масло не має запаху вершків, воно пахне знеособленим жиром, тобто присутній специфічний запах, характерний кондитерських жирів або різкий запах штучних ароматизаторів;
– визначити структуру, вона не повинна бути як пластилін;
– якщо купувати масло вершкове на ринку чи в магазинах, де воно зберігається при низьких температурах, масло повинне бути твердим. Якщо при натисканні масло м’яке, то, ймовірно, ви маєте справу з спредом або з іншим продуктом, де є рослинні жири;
– потрібно звертати увагу на колір масла, оскільки у фальсифікат часто додають барвники. Справжнє вершкове масло може бути тільки світло-жовтого або блідо-жовтого кольору. Масло яскраво-жовтого кольору найчастіше не масло.
При купівлі вершкового масла обов’язково необхідно уважно дивитися на цілісність упаковки та маркування, при цьому звертати увагу на склад продукту та дату виготовлення. Також важливим є місце зберігання та товарне сусідство його під час реалізації.
Читайте також: завтра без води кілька будинків на Головній у Чернівцях.