• Головна
  • ТОП-8 місць, які варто відвідати в Європі любителям смачно поїсти - буковинцям на замітку
фото
20:42, 3 лютого 2020 р.

ТОП-8 місць, які варто відвідати в Європі любителям смачно поїсти - буковинцям на замітку

фото
Фото: https://unsplash.com

Фото: https://unsplash.com

Якщо ви любите мандрувати та гарно поїсти, то Європа – ідеальний напрямок для вас.

Видання The Independent пропонує 8 місць, де можна віддатись своїм кулінарним слабкостям.

Марсель, Франція

76136bf-marsel.jpg

Північноафриканські закуски, великі оливки з коржиками, тістечка, риба та хаотичні ринки – це все вам подарує Марсель.

Обов'язково спробуйте panisse – чипси з нуту, популярна вулична їжа, яка чудово пасує до французького лікеру "пастіс". 

Прованс, Франція

b877c37-provans.jpg

Трюфелі, оливки з Ніону, полуниця з Карпантра, дині з Квайону... Прованс – справжня скарбниця смаків. 

Це домівка двох найбільших ринків трюфелів: ринок у Карпантра та ринок у Рішранш.

Трюфельні ринки проходять щоп'ятниці та щосуботи з грудня по середину березня. 

Ібіца, Іспанія

Відомий острів відновлює свою репутацію: тепер Ібіцу знають не лише як місце для гучних та п'яних вечірок, але й як гастрономічний осередок. 

Вартий відвідування ресторан El Portalon, він належить фермерці Анни Сійсмонсберг, яка переїхала у Іспанію з США.

Там можна скуштувати фермерські продукти, з яких вам відразу і приготують обід чи вечерю.

А в барі Babylon Beach подають піну коладу з домашнього кокосового сиропу.

Валетта, Мальта

269c61f-malta.jpg

Мальтійська столиця славиться своєю кухнею, багатою на оливкову олію та оливки. 

Їжа Мальти нагадує італійську та інші середземноморські кухні. 

Завітайте до ресторації "Bahia", чиє сезонне меню змінюється до 5 разів на рік, а також винний бутік власником якого є єдиний у Мальті хірург-педіатр.

Курмайор, Італія

bd691d9-italia-1.jpg

Забудьте про пасту!

В муніципалітеті Курмайор у регіоні Валле - д'Аоста варто їсти теплі супи, поленту, чорний хліб, ньоккі та сир сорту фонтіна. 

Україна, Київ

f048a4b-kiev.jpg

Кулінарний потенціал України точно недооцінений на міжнародній арені. 

The Independent радить обов'язково спробувати вареники, борщ, свинячі вушка та завітати в ресторан "Канапа", що на Андріївському узвозі, 19.

А тим, кого цікавить радянська кулінарна спадщина, рекомендують ресторацію "Спотикач", що на вулиці Володимірській, 16. 

Афіни, Греція

1e03102-greece.jpg

Столиця Греції – це місце, де майже все смакує добре. 

На кожному кроці можна спробувати "сувлакі": грильоване м'ясо, загорнуте у лаваш та полите йогуртовим соусом. Смакує з холодним капучино. 

На десерт спробуйте грецький йогурт з місцевим медом. Можна купити у будь-якій йогуртовій крамниці.

Альта Бадія, Італія 

39159e0-italia2.jpg

Цей гірськолижний регіон у Південному Тіролі – прекрасне поєднання Італії та Австрії. 

Після катання на лижах смакуватиме тареля гарячої пасти.

А влітку тут проходять різні кулінарні події.

Читайте також: поліція розшукала крадія грошей, зібраних для постраждалої у вогні буковинки (ВІДЕО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#європа #туризм
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...