
Реклама
21:38, 12 лютого 2020 р.
Застосування кулачкових насосів в харчовій промисловості
Реклама

Харчова промисловість, яка включає продукти та напої, стає все більш вимогливою щодо безпеки та гігієни, при цьому завжди слідкуючи за оптимізацією ресурсів. Кулачкові насоси з нержавійки характеризуються точною і дуже делікатною обробкою пресованого продукту, саме тому їх часто використовують у харчовій промисловості. Кулачкові насоси застосовуються в основному при пивоварінні та при переробці овочів і фруктів, хоча вони часто зустрічаються і в молочній та фармацевтичній промисловості. Їх головна перевага - можливість пресування речовин з дуже високою в'язкістю.
Гігієнічний дизайн у поєднанні з легким підняттям виробів різної в'язкості. Кулачкові насоси можуть перекачувати рідини як з м'якими, так і з твердими речовинами. Ефект піноутворення зводиться до мінімуму. Можливі наступні сфери застосування:
- Молочні продукти: молоко, вершки, масло, сир, йогурт з фруктами, маргарин, морозиво;
- Пекарня: дріжджі, тісто, фруктові наповнювачі, олія та жири;
- Переробка м'яса: введення ковбас, жирів, бульйону, желатину, фаршу, кормів для тварин;
- Консерви: салати, дитяче харчування, супи, пюре, солодощі, пудинги, заправки, джеми;
- Напої: пиво, фруктові соки;
- Солодощі: цукровий сироп, сироп глюкози, шоколад, пальмова олія, карамель, желатин;
- Ароматизатори: сиропи та ароматичні концентрати;
- Приправи: майонез, гірчиця та інше.
Кулачкові насоси, що застосовують в харчовій промисловості мають такі особливості:
- всі компоненти насоса виготовлені з матеріалів, затверджених для контакту з готовими продуктами харчування та напівфабрикатами, що використовуються у виробничому процесі,
- насоси легко чистити,
- легке і швидке розбирання для ручного прибирання або спеціальна конструкція, яка дозволяє проводити очищення в закритій системі,
- в особливо вимогливих випадках застосування необхідна парова стерилізація, насоси повинні мати спеціальні з'єднання, що дозволяють гігієнічно та швидко з'єднувати насоси з насосною установкою.
Окрім вищезазначених загальних вимог, насоси для харчових продуктів повинні мати додаткові експлуатаційні якості, такі як:
- делікатний процес транспортування продуктів, структура яких не може бути зруйнована (наприклад, транспортування шоколаду, сиропу, концентрату, глюкози, вершків),
- здатність працювати при різній температурі процесу,
- здатність всмоктувати рідини з підвищеною щільністю, в'язкістю і з великими включеннями,
- висока хімічна стійкість.
Високі гігієнічні вимоги та велике навантаження, а також контакт з агресивними середовищами означають, що кулачкові насоси - це природний та економічно вигідний вибір. Тривалий термін служби кулачкових насосів, низькі експлуатаційні витрати та легке очищення - запорука їхнього успіху в такій складній галузі, як харчова промисловість.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:16
Вчора
11:35
Вчора
09:06
Вчора
Спецтема
Оголошення
12:17, 19 квітня
32
21:07, 14 квітня
10
08:57, 21 квітня
15
live comments feed...