• Головна
  • Застосування кулачкових насосів в харчовій промисловості
Реклама
21:38, 12 лютого 2020 р.

Застосування кулачкових насосів в харчовій промисловості

Реклама
Застосування кулачкових насосів в харчовій промисловості , фото-1

Харчова промисловість, яка включає продукти та напої, стає все більш вимогливою щодо безпеки та гігієни, при цьому завжди слідкуючи за оптимізацією ресурсів. Кулачкові насоси з нержавійки характеризуються точною і дуже делікатною обробкою пресованого продукту, саме тому їх часто використовують у харчовій промисловості. Кулачкові насоси застосовуються в основному при пивоварінні та при переробці овочів і фруктів, хоча вони часто зустрічаються і в молочній та фармацевтичній промисловості. Їх головна перевага - можливість пресування речовин з дуже високою в'язкістю.

Гігієнічний дизайн у поєднанні з легким підняттям виробів різної в'язкості. Кулачкові насоси можуть перекачувати рідини як з м'якими, так і з твердими речовинами. Ефект піноутворення зводиться до мінімуму. Можливі наступні сфери застосування:

  • Молочні продукти: молоко, вершки, масло, сир, йогурт з фруктами, маргарин, морозиво;
  • Пекарня: дріжджі, тісто, фруктові наповнювачі, олія та жири;
  • Переробка м'яса: введення ковбас, жирів, бульйону, желатину, фаршу, кормів для тварин;
  • Консерви: салати, дитяче харчування, супи, пюре, солодощі, пудинги, заправки, джеми;
  • Напої: пиво, фруктові соки;
  • Солодощі: цукровий сироп, сироп глюкози, шоколад, пальмова олія, карамель, желатин;
  • Ароматизатори: сиропи та ароматичні концентрати;
  • Приправи: майонез, гірчиця та інше.

Кулачкові насоси, що застосовують в харчовій промисловості мають такі особливості:

  • всі компоненти насоса виготовлені з матеріалів, затверджених для контакту з готовими продуктами харчування та напівфабрикатами, що використовуються у виробничому процесі,
  • насоси легко чистити,
  • легке і швидке розбирання для ручного прибирання або спеціальна конструкція, яка дозволяє проводити очищення в закритій системі,
  • в особливо вимогливих випадках застосування необхідна парова стерилізація, насоси повинні мати спеціальні з'єднання, що дозволяють гігієнічно та швидко з'єднувати насоси з насосною установкою.

Окрім вищезазначених загальних вимог, насоси для харчових продуктів повинні мати додаткові експлуатаційні якості, такі як:

  • делікатний процес транспортування продуктів, структура яких не може бути зруйнована (наприклад, транспортування шоколаду, сиропу, концентрату, глюкози, вершків),
  • здатність працювати при різній температурі процесу,
  • здатність всмоктувати рідини з підвищеною щільністю, в'язкістю і з великими включеннями,
  • висока хімічна стійкість.

Високі гігієнічні вимоги та велике навантаження, а також контакт з агресивними середовищами означають, що кулачкові насоси - це природний та економічно вигідний вибір. Тривалий термін служби кулачкових насосів, низькі експлуатаційні витрати та легке очищення - запорука їхнього успіху в такій складній галузі, як харчова промисловість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...