• Головна
  • Паска з цукатами: простий рецепт від учасників «МастерШеф» буковинкам
13:06, 16 квітня 2020 р.

Паска з цукатами: простий рецепт від учасників «МастерШеф» буковинкам

Фото: notefood.ru

Фото: notefood.ru

Як приготувати смачну паску з цукатами, відкрили таємницю учасники «МастерШеф». Крім самого рецепта, вони розповіли також про секретний інгредієнт, який обов’язково потрібно додати до паски з цукатами. Щоб дізнатися, що це, – читайте матеріал.

Головним ігредієнтом в приготуванні паски є гарний настрій. Насправді, без нього навіть тісто може не піднятися! Тому якщо вам сумно або на серці є якісь переживання, то випікання паски краще відкласти. Але якщо ви щасливі й готові до приготування найсмачнішої паскуиз цукатами, то читайте рецепт від учасників проекту «МастерШеф».

Інгредієнти для паски з цукатами:

Тісто:

  • свіжі дріжджі – 35 г
  • цукор – 150 г (помірно солодкий)
  • борошно – 600 г
  • молоко – 200 мл
  • масло вершкове – 350 г
  • яйця – 5 шт.
  • цукати – 150 г
  • сіль – дрібка
  • цедра 1 лимона

Глазур:

  • яєчний білок – 1 шт.
  • цукрова пудра – 125 г

Приготування паски з цукатами:

Приготування тіста:

  1. Просійте борошно. Не ігноруйте цей момент, тому що так борошно насититься повітрям і випічка стане більш повітряною. Натріть цедру лимона. Форму змастіть маслом і притрусіть борошном.
  2. У миску влийте тепле молоко і покладіть дріжджі.
  3. Всипте цукор. Розмішайте до розчинення дріжджів.
    Додайте третину всього борошна. Накрийте рушником (або харчовою плівкою) і поставте в тепле місце без протягів хвилин на 20.
  4. Розтопіть вершкове масло і влийте його в опару, перемішайте.
  5. Додайте яйця, цедру лимона і цукати. Ретельно перемішайте.
  6. Всипте борошно і замісіть м’яке тісто, воно буде злегка липке.
  7. Перекладіть тісто у форму, зайнявши 2\3 її об’єму. Накрийте рушником і дайте постояти з півгодини.
  8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити з тіста сухою. За потреби закрийте верх пергаментом, щоб паска не підгоріла.
  9. Готову паску з цукатами злегка остудіть у формі і дістаньте. Поставте на решітку, щоб вона повністю охолола.

Приготування глазурі:

  1. Акуратно відокремте в миску яєчний білок від жовтка, збийте його в міцну піну, додавайте потроху цукрової пудри, продовжуючи збивати.
  2. Змастіть білковою глазур’ю повністю холодну паску.
  3. Наприкінці прикрасьте паску пасхальною посипкою.

«У дитинстві бабуся робила такі паски з величезною кількістю різних начинок – з лимоном, апельсином, цукатами, шоколадом… Цих ласощів з нетерпінням чекали всі діти!» – згадує один із учасників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чернівецьких підприємців двох груп звільнили від сплати єдиного податку до кінця червня. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пасха #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...