• Головна
  • Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням
фото
13:40, 1 травня 2020 р.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням

фото
фото Євгена Клопотенка

фото Євгена Клопотенка

Шоколадний фондан - класичний французький десерт, назва якого перекладається, як "шоколад, що тане". Це повітряний бісквіт з рідкою шоколадною начинкою.

"На перший погляд може здатися, що цей десерт приготувати дуже складно, але це зовсім не так," переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. він ділиться простим рецептом шоколадного фондана, який зможе приготувати кожна буковинка.

 Шоколадний фондан: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • шоколад чорний - 180г (2 шоколадки)
  • вершкове масло - 180г (+20 грам для змащення форм)
  • цукор - 150г
  • яйця - 5шт.
  • борошно - 100г (просіяне)
  • темний какао-порошок 25г (для посипанння форм)
  • сіль - 1дрібка.

1. Шоколад (180 г) поламайте на дрібні шматочки і з'єднайте з вершковим маслом (180 г), нарізаним на шматочки. Поставте суміш у вогнетривкій мисочці на парову баню і розтопіть до однорідного гладкого стану. Постійно помішуйте силіконовою лопаткою, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-1

2. Яйця (5 шт.) збийте вінчиком із цукром (150 г) до білого кольору яєць і розчинення цукру.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-2

3. Злегка остиглу шоколадну масу введіть до збитих яєць і акуратно перемішайте.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-3

4. Додайте просіяне борошно (100 г) з дрібкою солі та знову перемішайте до однорідності дуже акуратними рухами. Накрийте масу харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-4

5. Форми для випікання (порційні) змастіть вершковим маслом (20 г) і посипте какао-порошком (25 г).

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-5

6. Наповніть форми тістом на 2/3 об'єму і відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 7-8 хвилин.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-6

Час може залежати від розміру форм і властивостей духовки, за необхідності можете збільшити його на 1-2 хвилини.

Готовий фондан повинен залишитися в центрі трохи непропеченим. Дістаньте форми з духовки і дайте їм охолонути буквально 1 хвилину. Якщо лишити його на більший час, він пропечеться повністю і не потече.

Готуємо шоколадний фондан - покроковий рецепт з фото буковинським господиням, фото-7

Акуратно переверніть фондан на тарілку для подачі. Коли дістанете фондан з форми, трохи присоліть його. Подавайте з морозивом.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт пишних панкейків. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шоколадний фондан #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...