• Головна
  • Баристи розповіли, як відрізнити елітний чай і каву від дешевої підробки - корисне буковинцям
08:16, 3 травня 2020 р.

Баристи розповіли, як відрізнити елітний чай і каву від дешевої підробки - корисне буковинцям

Баристи розповіли, як відрізнити елітний чай і каву від дешевої підробки - корисне буковинцям

Всім любителям гарячих напоїв дуже важливо знати, що при покупці елітної кави або чаю, він містить в собі всі ті ж речовини, які належать сортам елітної кави і чаю.

Як тільки ви навчитеся розрізняти підробку від справжнього продукту, ви зможете щодня вживати свій улюблений чай чи каву в великих кількостях, знаючи, що всі його компоненти абсолютно корисні і справжні, інформує Ukr.Media.

Для визначення чайної підробки необхідно слідувати декільком перевіреним порадам:

  1. Перевірте дно коробки з чайними пакетиками на наявність чайного пилу. Якщо він присутній, то це означає, що у ваших руках не чай в пакетиках, а чайний пил.
  2. Несправжній чай фарбує воду при опусканні в неї пакетика.
  3. При додаванні лимона в чай він починає світлішати, дане явище доводить, що чай справжній.
  4. Чай може зберігатися максимум 2-3 роки, тому варто ретельно розглядати всі чайні упаковки, інформація на яких може бути не зовсім точною.
  5. Найбільш поширена помилка всіх людей полягає в тому, що при покупці чаю зі шматочками різних фруктів, вони сподіваються, що їх вибір є істинним, але це не так. У цьому чаї дуже багато хімічних речовин і ароматизаторів, які далекі від справжнього елітного сорту чаю.

Але у світі існують не лише любителі чаю, але і справжні кавомани, яким важливо вживати справжню каву, визначити яку інколи не зовсім легко. Найголовніше дотримуватися кількох правил, які допоможуть запобігти придбання підробленої кави або ж просто викрити в цьому наявну.

  1. Якщо ви любитель зернової кави, то вам варто спробувати зробити один експеримент, який полягає в опусканні зерна в холодну воду. Підроблена кава відразу потоне і забарвить воду, але справжні зерна будуть плавати на поверхні і залишать колір води в її природному стані.
  2. З меленою кавою все трохи інакше, бо підробити її набагато простіше. Деколи ми можемо пити сушений перемелений цикорій або каштан, навіть не помітивши цього. Для того щоб визначити її автентичність потрібно проробити теж саме, що і з зернами.
  3. Але найбільш поширеною вважається розчинна кава з Робусти, оскільки це дешева кава і в ній міститься більше кофеїну. Найбільш не натуральною вважається так звана кава 3 в 1, в яку входить багато неприємних інгредієнтів, які ніяк не в'яжуться з поняттям справжній продукт.

Таким чином, ви зможете визначити справжність навіть найбільш елітного чаю або кави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, у Розтоках на Буковині відновлюють два мости, які зруйнувала повінь. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кава #чай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...