• Головна
  • ТОП-3 рецепти десертів з полуницею, що сподобаються кожному найменшому буковинцю
фото
13:31, 28 червня 2020 р.

ТОП-3 рецепти десертів з полуницею, що сподобаються кожному найменшому буковинцю

фото
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Яке ж літо без смачної та соковитої полуниці? Цей фрукт є не лише корисний, багатий на вітаміни, а й незамінний у приготуванні смачнющих десертів. 

Найбільше полуничні десерти будуть до вподоби дітям, хоча й дорослі не відмовлять собі у такому фруктовому задоволенні. Пропонуємо три прості рецепти десертів з полуницею, у приготуванні яких зможуть взяти участь і малі, і дорослі члени вашої родини. 

1. Полунична шарлотка

Десерт відмінно підходить до чаю, а діти з радістю візьмуть участь у процесі приготування страви.

ТОП-3 рецепти десертів з полуницею, що сподобаються кожному найменшому буковинцю, фото-1

Інгредієнти

  • Полуниця – 200 г
  • Борошно і цукор – по 1 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 50 г
  • Олія (щоб змастити форму)
  • Розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою)

Як готувати

  1. Яйця збити з поступовим додаванням цукру. В отриману суміш покласти вершкове масло, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішати.
  2. Змастити форму олією, трохи обсипати її борошном і акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті.
  3. Випікати шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180 градусах.

2. Французький пиріг з полуницею

Ще французький пиріг називають тартом. Дітям припаде до душі прикрашати десерт ягідками полуниці.

ТОП-3 рецепти десертів з полуницею, що сподобаються кожному найменшому буковинцю, фото-2
  • Полуниця - 400 г
  • Борошно - 250 г
  • Яйця - 2 шт
  • Цукор - 200 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Молоко – 250 г
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Як готувати

1. Зробити основу пирога-тарта. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду. Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи наколоти виделкою. Поставити на півгодини в холодильник.

2. Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в жовткову суміш, постійно помішуючи. Вилити суміш в каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загусання. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.

3. Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, насипати горох або квасолю і запікати 15 хвилин при 200 градусах. Вийняти горох (квасолю) і запікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки, охолодити.

4. Кошик-основу наповнити кремом, а на поверхню щільно викласти четвертинки ягід полуниці.

3. Мармелад з полуниці з м’ятою

Якщо желе гарненько збити, коли воно починає «схоплюватися» – десерт вийде більш повітряним.

ТОП-3 рецепти десертів з полуницею, що сподобаються кожному найменшому буковинцю, фото-3

Інгредієнти

  • Полуниця – 400 г
  • Цукор – 150 г
  • Желатин – 15 г
  • Сік половини лимона
  • 5 гілочок м’яти

Як готувати

  1. У блендері подрібнити полуницю і листочки м’яти, збити до стану однорідності. Перекласти отриману масу в каструлю з товстим дном. Додати сік половини лимона і цукор. Довести до кипіння на повільному вогні, варити 5 хвилин.
  2. Желатин залити холодною водою і залишити для набухання на 15 хвилин.
  3. Додати набряклий желатин в гарячу полунично-м’ятну масу і перемішати до розчинення желатину. Стежити, щоб суміш не закипіла.
  4. Остудити. Коли желе вже трохи «схопиться», майбутній мармелад збити міксером на найвищій швидкості 10 хвилин.
  5. Розкласти по банках або формочках і відправити в холодильник на кілька годин.

Готуйте із задоволенням! Смачного!

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт штрудля з полуницею. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? -пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.
#рецепти #десерти з полуницею
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...