• Головна
  • Квашені огірки на зиму: корисний рецепт для буковинських господинь
Фото
17:15, 30 липня 2020 р.
Надійне джерело

Квашені огірки на зиму: корисний рецепт для буковинських господинь

Фото
Квашені огірки на зиму: корисний рецепт для буковинських господинь

 В сезон дозрівання на городах та здешевшання огірків на ринках буковинські господині починають робити запаси на зиму. Як зробити хрусткі квашені огірки на зиму розповідає сайт 0372.ua.

Хрумкі квашені стерилізовані огірки:

Рецепт підходить для тих випадків, якщо у вас немає ні прохолодної комори, ні підвалу. Квашені огірки, що пройшли стерилізацію, «зупиняють» процес бродіння на тому етапі, на якому ви бажаєте, відтак зберігаючи пружність до того моменту, доки ви не відкриєте бляшану кришку.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • огірки
  • листя та корінь хрону
  • листя смородини та вишні
  • стебла кропу із суцвіттями
  • часник
  • сіль (з розрахунку 3 ст. ложки на 1,5 л води)
Квашені огірки на зиму: корисний рецепт для буковинських господинь, фото-1

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки промити, залити холодною водою на 3-5 годин, час від часу змінюючи, щоб не була теплою.

Усю зелень та прянощі перебрати, ретельно промити в холодній воді та викласти на рушник, щоб стекла волога.

Покласти огірки у велику глибоку ємність (миску або каструлю), додати очищені зубці часнику, зверху викласти зелень: листя смородини та вишні, кріп, і накрити все це розлогим листям хрону.

Підготувати воду для розсолу і розвести в ній сіль (з розрахунку 3 ст. ложки на 1,5 л води). Розсіл має повністю покривати вміст миски або каструлі. Накрити кришкою та поставити ємність у темне тепле місце для квасіння на 3-5 днів.

Час від часу куштуйте по шматочку огірка – якщо, на ваш смак, він досягнув бажаного смаку, можна братися за стерилізацію.

Підготувати (ретельно вимити та простеризізувати) банки будь-якого об’єму та бляшані кришки. Вибрати з каструлі та щільно викласти в банки усі огірки та залити кожну банку по вінця окропом. Накрити кришками та залишити на 10 – 20 хв. (залежно від об’єму банки).

Тим часом процідити та закип’ятити огірковий розсіл із каструлі. Воду з банок злити. Зверху покласти по 2-3 зубці свіжого часнику, по суцвіттю свіжого кропу та по часточці очищеного кореня хрону. Можна додати перець горошком або по маленькому стручку гострого червоного перцю.

Заливати у кожну банку киплячий розсіл (по вінця) та миттєво закручувати кришками. Перевернути банки догори дном, закутати в теплу тканину та залишити так до повного вистигання.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#квашені огірки #рецепт квашених огірків #стерилізовані квашені огірки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...