
Поради
16:59, 2 серпня 2020 р.
Надійне джерело
Від алергії врятують продукти, які є у вас на кухні: корисне буковинцям
Поради

Сезонна алергія, відома як алергічний риніт або сінна лихоманка, спричинена гіперчутливістю до частинок, що переносяться повітрям, а це пилок, пил, шерсть тварин і навіть певні продукти. Імунна система розпізнає ці частинки як загрозу і виробляє антитіла, які зв'язуються із клітинами, що містять гістамін. Коли тучні клітини стимулюються алергенами, вивільняється гістамін, з'являється свербіж, набряк і утворення слизу в пазухах носа, пише 0372.ua.
Нагадаємо, що Як організувати ідеальний пікнік: цікаве буковинцям
Домашні засоби від алергії
Більшість ліків проти алергії, які продаються без рецепта, викликають побічні ефекти, такі як сонливість, а для деяких людей вони зовсім не ефективні. Як найефективніший засіб "придушення" алергії рекомендують стероїди. Але їх тривале застосування також може спричинитихронічні побічні ефекти. (і так зрозуміло, що побічні ефекти – це щось погане для здоров’я)
Прості домашні засоби, до складу яких входять натуральні інгредієнти, допоможуть полегшити симптоми алергії без будь-яких ознак нездужань.
1. Вітамін C
Вітамін С – відомий антиоксидант та імунний підсилювач. Він може заспокоїти алергічну реакцію і зменшити запалення. Їжте продукти, багаті на вітамін С: болгарський перець або перець чилі, ананас, апельсин, капусту (білокачанну, брокколі, цвітну, брюссельську) і т.п. Щоб отримати потужний заряд вітаміну С, приготуйте зелений коктейль.

фото ілюстративне
2. Вода з кверцетином
Кверцетин – це речовина, яка надає кольору багатьом фруктам, квітам і овочам. Він є антиоксидантом, що бореться і нейтралізує вільні радикали, які можуть пошкодити клітинну тканину або ДНК. Кверцетин діє як антигістамін і протизапальний засіб, допомагаючи стабілізувати тучні клітини, які вивільняють гістамін. Продукти, такі як часник, цибуля, яблука, кайєнський перець, свіжий кріп містять багато кверцетину.
Для швидкого полегшення алергічної реакції приготуйте воду з червоної цибулі. Для цього візьміть 1 червону цибулю, нарізану кільцями, залийте 4 склянками води і додайте мед за смаком.

фото ілюстративне
3. Яблука і волоські горіхи
Кілька досліджень показали, що регулярне вживання яблук захищає від алергії. Яблука містять кверцетин, а шкірка містить багато антиоксидантів, які називаються поліфенолами. Вагітні жінки, які їдять яблука, мають менший ризик виникнення алергій і астми у їхніх дітей. Волоські горіхи містять багато магнію і вітаміну Е: магній захищає від хрипів і кашлю, а вітамін Е діє як підсилювач антиоксидантного захисту.

Фото ілюстративне
4. Необроблений яблучний оцет
Необроблений яблучний оцет швидко полегшує свербіж, чхання і кашель. Він блокує гістамін і зменшує запалення. Крім того, довгострокове використання яблучного оцту підтримує імунну систему і може зменшити важкість наступних проявів алергії.
Коли алергія на піку активності, щодня приймайте в якості тонізувального засобу наступну суміш: 1/8 склянки яблучного оцту на 1 склянку води. За бажанням можна додати мед. Але обов'язково вибирайте тільки натуральний оцет, кращий варіант – домашнього приготування.

фото ілюстративне
5. Листя кропиви і м'яти
Листя кропиви і м'яти в засушеному вигляді можна знайти в аптеці. Ці рослини – природні антигістаміни, і з них можна приготувати чай. Для цього 1 ч.л. листя кропиви і 1 ч.л. листя м'яти залийте гарячою водою, після настоювання додайте мед або лимон за смаком.

фото ілюстративне
Читайте також: Карантин продовжили: що буде заборонено у Чернівцях та регіоні
Асфальт на Руській, переповнена маршрутка та "Українська книга": чернівчани обговорюють
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:33
Вчора
Спецтема
Оголошення
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
04:04, 20 квітня
live comments feed...
Коментарі