• Головна
  • Рецепт смачних миколайчиків на свято
Рецепти
08:14, 18 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Рецепт смачних миколайчиків на свято

Рецепти
Рецепт смачних миколайчиків на свято

Наближається День святого Миколая - час подарунків та солодощів. У цей день діти заглядають під подушку в пошуках подарунка від святого, а батьки прагнуть побалувати їх чимось смачненьким. Однією з традиційних страв свята є печиво, яке називається на честь свята, «миколайчики».

Ми підготували для вас кілька рецептів цього печива:

Класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Борошно - 600 г,
  • сода - 1 ч.л.,
  • вершкове масло - 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
  • цукор - 200 г,
  • яйце - 2 шт.,
  • яєчний жовток - 2 шт.,
  • рідкий мед - 150 г.

Приготування:

У просіяне борошно додайте соду. На тертці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште тісто на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста. Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум'яного стану. Розмалюйте готове печиво білим і чорним шоколадом - додайте фігуркам бороду і одяг Святого Миколая.

Миколайчики

Миколайчики

Миколайчики з глазур'ю

Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки,
  • рідкий мед - 1 ст.л.,
  • яйце - 1 шт.,
  • цукор - 1 склянка,
  • вершкове масло - 50 г,
  • сметана - 2 ст.л.,
  • рослинне масло - 1 ст.л.,
  • сода - 1 ч.л.,
  • 3 білка,
  • 2 склянки цукрової пудри
  • Для прикрашання: харчові барвники (можна використовувати натуральні інгредієнти - какао, вишневий сироп, сік чорниці, шпинату).

Приготування:

Змішайте борошно, яйце, цукор, сметану і вершкове масло. Додайте соду, погашену оцтом. Замісити тісто. Викладіть його в миску і поставте в холодильник на годину. Розкачайте тісто завтовшки 0,5-1 см і виріжте печиво.

Викладіть печиво на змащений олією лист і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Щоб прикрасити готове печиво, зробіть різнокольорову глазур. Для цього збийте білки з цукровою пудрою до консистенції густої сметани. Розлийте глазур по різних баночках, додаючи барвники. Зробіть святкове печиво - фігуркам можна додати візерунки у вигляді ялинкових гілок або одягу святого Миколая.

Миколайчики рецепт

Миколайчики рецепт

Шоколадні миколайчики

Інгредієнти:

  • маргарин - 150 г,
  • борошно - 600 г,
  • сода - 1 ч.л.,
  • цукор - 200 г,
  • яйце - 2 шт.,
  • яєчний жовток - 1 шт.,
  • рідкий мед - 150 г,
  • какао-порошок - 3 ст.л.,
  • рослинна олія.

Приготування:

Просіяне борошно змішайте з розм'якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісити тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур'ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.

Миколайчики - рецепти

Миколайчики - рецепти

Смачного!

Читайте також: Нове призначення: під крики "Ганьба" та аплодисменти Сергій Шкарлет став новим міністром освіти

Підприємець на Буковині поверне районному відділу освіти понад 1,8 млн

#печиво #рецепт миколайчиків #рецепт смачного печива
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...