Рецепти
08:14, 18 грудня 2020 р.
Надійне джерело
Рецепт смачних миколайчиків на свято
Рецепти
Наближається День святого Миколая - час подарунків та солодощів. У цей день діти заглядають під подушку в пошуках подарунка від святого, а батьки прагнуть побалувати їх чимось смачненьким. Однією з традиційних страв свята є печиво, яке називається на честь свята, «миколайчики».
Ми підготували для вас кілька рецептів цього печива:
Класичний рецепт
Інгредієнти:
- Борошно - 600 г,
- сода - 1 ч.л.,
- вершкове масло - 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
- цукор - 200 г,
- яйце - 2 шт.,
- яєчний жовток - 2 шт.,
- рідкий мед - 150 г.
Приготування:
У просіяне борошно додайте соду. На тертці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште тісто на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста. Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум'яного стану. Розмалюйте готове печиво білим і чорним шоколадом - додайте фігуркам бороду і одяг Святого Миколая.
Миколайчики
Миколайчики з глазур'ю
Інгредієнти:
- борошно - 2 склянки,
- рідкий мед - 1 ст.л.,
- яйце - 1 шт.,
- цукор - 1 склянка,
- вершкове масло - 50 г,
- сметана - 2 ст.л.,
- рослинне масло - 1 ст.л.,
- сода - 1 ч.л.,
- 3 білка,
- 2 склянки цукрової пудри
- Для прикрашання: харчові барвники (можна використовувати натуральні інгредієнти - какао, вишневий сироп, сік чорниці, шпинату).
Приготування:
Змішайте борошно, яйце, цукор, сметану і вершкове масло. Додайте соду, погашену оцтом. Замісити тісто. Викладіть його в миску і поставте в холодильник на годину. Розкачайте тісто завтовшки 0,5-1 см і виріжте печиво.
Викладіть печиво на змащений олією лист і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Щоб прикрасити готове печиво, зробіть різнокольорову глазур. Для цього збийте білки з цукровою пудрою до консистенції густої сметани. Розлийте глазур по різних баночках, додаючи барвники. Зробіть святкове печиво - фігуркам можна додати візерунки у вигляді ялинкових гілок або одягу святого Миколая.
Миколайчики рецепт
Шоколадні миколайчики
Інгредієнти:
- маргарин - 150 г,
- борошно - 600 г,
- сода - 1 ч.л.,
- цукор - 200 г,
- яйце - 2 шт.,
- яєчний жовток - 1 шт.,
- рідкий мед - 150 г,
- какао-порошок - 3 ст.л.,
- рослинна олія.
Приготування:
Просіяне борошно змішайте з розм'якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісити тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур'ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.
Миколайчики - рецепти
Смачного!
Читайте також: Нове призначення: під крики "Ганьба" та аплодисменти Сергій Шкарлет став новим міністром освіти
Підприємець на Буковині поверне районному відділу освіти понад 1,8 млн
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
12:37
11:14
16:09
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
13:54, 19 жовтня
14:52, 31 жовтня
15
03:06, 20 жовтня
237
20:20, 27 жовтня
1
14:52, 31 жовтня
27
live comments feed...
Коментарі