• Головна
  • Як обрати якісні та безпечні харчові продукти: на що звертати увагу?
харчування, безпека
12:21, 27 березня 2021 р.
Надійне джерело

Як обрати якісні та безпечні харчові продукти: на що звертати увагу?

харчування, безпека
фото ілюстративне, взяте з відкритих джерел

фото ілюстративне, взяте з відкритих джерел

Сьогодні маємо величезний вибір товарів на прилавках магазинів, однак вибирати якісні продукти складно, і за неправильний вибір можна поплатитися здоров’ям. Небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії, віруси, паразити або шкідливі хімічні речовини, є причиною більш 200 різноманітних хвороб – від діареї і до онкологічних захворювань, пише 0372.ua

Нагадуємо, ми писали раніше, Друга спроба: чернівчанина вдалося покарати тюремним терміном за хуліганство лише через апеляцію

Продукти харчування

Для того, щоб вберегти себе і своїх рідних, потрібно знати декілька простих правил:

На що звертати увагу впершу чергу? Як правило, ціна безпосередньо залежить від якості. Низька ціна або велика знижка – привід задуматися. Часто супермаркети влаштовують розпродаж товарів, термін придатності яких наближається до закінчення. Звичайно, все це може бути частиною рекламної акції, мета якої – просувати товар. Але все ж краще вивчити склад і ознайомитися з датою виготовлення, так як випадки отруєння або алергії від таких товарів досить часті.

Вивчаємо склад. Складу необхідно приділити особливу увагу. Пальмова олія сьогодні міститься майже в будь-якому продукті, замаскувати її смак не складно, а вимога вказувати її на упаковці дотримується виробниками далеко не завжди. Однак із-за жирних кислот у своєму складі вона завдає організму відчутної шкоди, ускладнюючи травлення і накопичуючись в організмі. Отже, якщо назва продукту відповідає офіційному складу, то і якість його буде вища.

Обов’язково читайте етикетку! Не лінуйтеся витратити декілька зайвих хвилин і прочитати, що ж саме будете їсти ви і ваші близькі. Особливо уважно читайте все написане дрібним шрифтом. Зверніть увагу на рядок, позначений як «харчова цінність продукту на 100гр.» - тут виробник зобов’язаний вказати кількість білків, жирів і вуглеводів на 100гр продукту.

Зовнішній вигляд. Вкрай не рекомендується купувати продукти в нарізці. Подібним чином в торгових мережах маскують зіпсовані товари. Якщо вам все ж хочеться купити сир або ковбасу в такому вигляді, наприклад, до святкового столу – попросіть, щоб нарізку зробили при вас.
Ретельно підходьте до вибору м’яса або риби. Товарний вигляд на вітринах може досягатися за допомогою барвників і не завжди харчових. Ціна на свіже та заморожене м’ясо не повинна дуже відрізнятися. В іншому випадку перед вами неякісне заморожування.

Будьте здорові!

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

Читайте також: Буковинців просять утриматися від походів у гори

День боротьби з туберкульозом: пам'ятні дати сьогодні на Буковині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#корисні поради #здоров'я
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...