• Головна
  • Як правильно заварювати чай: поради буковинцям
Поради
08:12, 6 квітня
Надійне джерело

Як правильно заварювати чай: поради буковинцям

Поради
Як правильно заварювати чай: поради буковинцям

Чай – смачний та корисний напій і в той же час простий в приготуванні. Знаючи секрети заварювання цього напою можна незначно поліпшити його смак та аромат. Правильно заварювати чай — справжнє мистецтво, яке може освоїти кожен, пише 0372.ua з посиланням на gemini.uа.

Скільки класти заварки?

Вибір завжди за вами. Якщо ви полюбляєте міцний чай, можете класти побільше заварних листів. Слідуючи класичним рецептам необхідно в одну чашку класти одну чайну ложку заварки. Якщо ви збираєтеся проводити чаювання у великій компанії, покладіть в чайник більше чаю приблизно на 20%.

Який посуд використовувати?

Порцеляновий чайник – найбільш оптимальний варіант. Він швидко нагрівається, а також має більш м’яку фактуру якщо порівнювати зі скляним. Враховуйте, що не рекомендується використовувати чайник з алюмінію.

Час заварювання

Кожен вид чаю має різний час заварювання. Крупнолистовий потрібно заварювати довше, а дрібнолистовий менше.

Оптимальний час для кожного виду чаю:

  • білий — 0,5-3 до 6 хв;
  • жовтий — 0,5-2 хв;
  • зелений — 0,5-2 хв;
  • Улун — 0,15-2 хв;
  • чорний — 2-4 хв;
  • Пуер — 0,5-5 хв.

Кожен з нас віддає перевагу чаю різного ступеня міцності. Тому враховуйте свій смак. Наприклад, зелений чай необхідно заварювати трохи менше, ніж чорний. Якщо його заварювати занадто довго, смак у цього чаю стане неприємним та гірким.

Обов’язково врахуйте наступний момент. Воду для заварювання можна кип’ятити тільки один раз. Якщо хочеться повторити чаювання, стару воду необхідно злити і залити в чайник нову. Це пов’язано з тим, що кип’ячена по другому колу вода вже втратила корисні властивості.

Покрокова інструкція

  • Закип’ятіть свіжу воду. Рекомендується використовувати джерельну воду — у неї кращі смакові якості. Вода обов’язково повинна бути м’якою і нехлорованою.
  • Попередньо потрібно розігріти чайник і чашки.
  • Закип’ятіть воду до 100. °С, і залиште на кілька хвилин, поки вода не охолоне до потрібних градусів.
  • Залийте чайні листочки кип’яченою водою оптимальної температури. Наприклад, зелений-настоюється при 65-85°С, а чорний чай і чай пуер заварюють тільки окропом.
  • Почекайте поки чай настоїться.
  • Налийте напій в чашку, використовуючи при цьому ситечко і подавайте на стіл.

Якщо в процесі настоювання з’явилася пінка, значить, ви все зробили правильно. Необов’язково її знімати, можна її просто розмішати ложкою. Розливати чай можна вже після 3 хвилини від моменту початку заварювання. Тепер можна насолоджуватися неповторним смаком готового чаю!

Читайте також: В Україні можуть знову вирости тарифи на електроенергію

Буковина та ще 10 регіонів продовжують залишатися у "червоній зоні"

#чай #заварювання #чаювання
Оголошення
live comments feed...