• Головна
  • Користь і шкода кави: дієтологи розвінчують міфи
цікаві факти
08:13, 22 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Користь і шкода кави: дієтологи розвінчують міфи

цікаві факти
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Кава, мабуть, є найпопулярнішим напоєм у світі. Вона зігріває, піднімає настрій, підвищує енергію. Однак багато, здавалося б доведених фактів, котрі люди знають про каву, насправді не відповідають дійсності, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що Чорногорія відкрила кордони для українських туристів

кава не є шкідлива для діабетиків

Популярні міфи розвінчують дієтологи, інформує Ukr.Media. 

Діабетикам не можна пити цей напій

Факти свідчать про протилежне. Людям, які мають високий ризик розвитку діабету другого типу, необхідно випивати по одній чашці кави в день. При цьому в напій краще не додавати вершки і цукор.

Розчинна кава шкідлива

Вважається, що причина зниження корисних властивостей криється в технології обробки. Натуральна кава містить величезну кількість антиоксидантів. Хоча в розчинному продукті їх менше, але вони присутні і допомагають організму протидіяти запаленню, розвитку серйозних захворювань.

кава не призводить до зневоднення організму, фото з відкритих джерел

кава не призводить до зневоднення організму, фото з відкритих джерел

Кава призводить до зневоднення

Напій має легку сечогінну дію, але цей ефект врівноважується обсягом рідини, яка міститься в ньому. Дослідники, які вивчали кров і сечу людей, які випили протягом трьох днів кави і еквівалентну кількість води, не виявили значних відмінностей в стані організму.

Напій не можна використовувати перед фізичним навантаженням

Спортсмени під час тренувань витрачають велику кількість енергії. Її запаси можна поповнити за допомогою кави. Напій підвищує витривалість, працездатність, зменшує м'язові болі, знімає втому. Він допомагає зосередитися і сконцентруватися на результаті.

Кава — це порожні калорії

Проблема не в самому напої, а в тому, що в нього додають. Сама кава має низьку калорійність, її підвищують цукор, вершки та інші компоненти.

Напій завдає шкоди здоров'ю

Фактично в його складі присутні калій, магній, нікотинова кислота. Це джерело антиоксидантів, які знижують ризик виникнення раку, діабету другого типу, депресії. Кава попереджає розвиток хвороби Паркінсона, Альцгеймера, пошкодження печінки.

Читайте такожКвітневі грозові дощі: чого чекати від погоди буковинцям

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кава #міфи #дієтологи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...