
Великдень 2021
09:04, 2 травня 2021 р.
Надійне джерело
Як вийти з Великого посту без шкоди для здоров’я: поради буковинцям
Великдень 2021

Постити треба правильно, дотримуючись балансу у продуктах. Адже це своєрідна складна дієта, яка має значний вплив на організм. Великий піст закінчується 1травня і як з нього вийти, щоб не отримати панкреатит чи інші хвороби травної системи пише 0372.ua з посиланням на health.24tv.ua.
Як легко та здорово завершити піст й повернутися до звичного харчування?
Перед Великоднім застіллям на християн очікує останній тиждень посту. За традицією, він найсуворіший. Обмеження у харчуванні дуже серйозні.
Перетравити купу їжі важко, тому часто надвечір Великодня людям просто стає погано.
То як же підготувати свій організм? Дарія Дорошкевич розглядає два варіанти:
- Якщо ви людина релігійна та дотримуєтесь усіх обмежень, побережіть свій шлунок на Великдень: досить буде скуштувати одну-дві рибні страви, маленький шматочок паски, а решта страв нехай будуть овочеві. Від алкоголю та солодких напоїв варто відмовитись взагалі.
- Якщо перший варіант вам не підходить, а доводити організм до серйозних проблем ви боїтеся, за тиждень до Великодня треба потроху вводити молочні продукти та яйця. Так організм підготується до святкового столу.

Небезпека Великоднього столу
Найгірше, що розговіння завершується пишним святковим столом з ковбасами, копченими шинками, яйцями, сирами та солодкою здобною паскою з білого борошна. Після 40 днів обмежень для організму це справжній шок!
Але що ж робити? Невже треба відмовити собі у святковій їжі? Дієтологи радять не накидатися на їжу. Протягом Великодньої неділі, понеділка їжте невеличкими порціями. Від одного яйця, звісно ж, шкоди не буде. Паску старайтеся їсти у першій половині дня. Цю святкову здобу радимо приготувати чи купити наперед (наприклад в четвер). Річ у тім, що трішки підсохла випічка менш шкідлива, ніж щойно з печі.
Чи варто до кави і чаю подавати кілька видів солодких кремових тортів? Однозначно ні! Але це не означає, що великодній стіл має бути без солодощів взагалі.
До великоднього столу експерти радять готувати більше страв з риби та птиці, ніж з м‘яса.
Також спеціалісти радять додати на стіл максимальну кількість овочевих салатів із зеленню. Важливо правильно їх заправляти. Звісно ж, ніяких майонезів."Не забувайте, що великодній стіл точно прикрасять різноманітні овочеві салати, заправлені оливковою олією з лимонним соком або бальзамічним оцтом", – радить Дарія Дорошкевич.

Чим замінити майонез:
Розітріть 2 варених жовтки з 2 чайними ложками французької гірчиці, додайте солі та чайну ложку рідкого меду, а потім – 200 г нежирної сметани. За смаком додайте лимонного соку та заправляйте улюблені салати.
Тож дотримуйтеся простих правил і вихід з Великого посту пройде для Вас легко!
Редакція сайту 0372.ua бажає вам веселих і здорових Великодніх свят!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:30
Вчора
15:29
Вчора
12:10
Вчора
09:01
Вчора
21:08
3 травня
19:43
3 травня
14:31
3 травня
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі