
Меню
15:31, 18 червня 2021 р.
Надійне джерело
Кон карне, нагетси, сінабони – кухарі шкіл Буковини опановують нове меню для школярів
Меню

Мінестроне, морквяний крем-суп, чилі кон карне, курячі нагетси, кукурудзяні оладки, сінабони – усім цим зможуть смакувати буковинські учні вже у вересні, пише 0372.ua.
Аби навчитися готувати страви із нового меню, яке розробили у рамках ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування, кухарі закладів освіти пройшли стажування на базі професійно-технічного училища №8.
Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.
У навчальних майстернях працювали за технологічними картками з рекомендованого для закладів освіти та сфери соціального захисту 4-тижневого меню. Підготувала його робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.

Фото: Чернівецька ОДА
Основний принцип нового меню – готувати смачні, сучасні та візуально привабливі страви, де менше олії та більше овочів, різних трав і корисних спецій.
Як розповів директор ПТУ №8 Роман Цвірінько, стажування вже пройшли 30 кухарів, вони отримали відповідні сертифікати. Однак поступово технологію приготування страв із нового меню опановуватимуть працівники харчоблоків усіх закладів освіти області.
Читайте також: У Чернівцях до першого класу цьогоріч підуть майже три тисячі дітей
У Чернівцях розгорівся скандал: водій маршрутки висадив військову АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі