• Головна
  • Кон карне, нагетси, сінабони – кухарі шкіл Буковини опановують нове меню для школярів
Меню
15:31, 18 червня 2021 р.
Надійне джерело

Кон карне, нагетси, сінабони – кухарі шкіл Буковини опановують нове меню для школярів

Меню
Кон карне, нагетси, сінабони – кухарі шкіл Буковини опановують нове меню для школярів

Мінестроне, морквяний крем-суп, чилі кон карне, курячі нагетси, кукурудзяні оладки, сінабони – усім цим зможуть смакувати буковинські учні вже у вересні, пише 0372.ua.

Аби навчитися готувати страви із нового меню, яке розробили у рамках ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування, кухарі закладів освіти пройшли стажування на базі професійно-технічного училища №8.

Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.

У навчальних майстернях працювали за технологічними картками з рекомендованого для закладів освіти та сфери соціального захисту 4-тижневого меню. Підготувала його робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.

Фото: Чернівецька ОДА

Фото: Чернівецька ОДА

Основний принцип нового меню – готувати смачні, сучасні та візуально привабливі страви, де менше олії та більше овочів, різних трав і корисних спецій.

Як розповів директор ПТУ №8 Роман Цвірінько, стажування вже пройшли 30 кухарів, вони отримали відповідні сертифікати. Однак поступово технологію приготування страв із нового меню опановуватимуть працівники харчоблоків усіх закладів освіти області.

Читайте також: У Чернівцях до першого класу цьогоріч підуть майже три тисячі дітей

У Чернівцях розгорівся скандал: водій маршрутки висадив військову АТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#їжа #школа #шкільне меню
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...